Divat

Amy: Túl a színpadon

KIÁLLÍTÁS A LONDONI IM DESIGN MÚZEUMBAN

Anja Haak/ TextilWirtschaft

Tehetséges művész volt – és egyben divatikon is. Amy Winehouse alig több mint tíz évvel ezelőtt, 27 éves korában halt meg. Nemcsak a zenéje marad felejthetetlen, hanem a stílusa is. A magánéletben és a színpadon egyaránt.

A londoni Design Museum kiállítást szentelt neki. Az „Amy: Beyond the Stage” az első, a brit zenésznő örökségének szentelt retrospektív kiállítás. Természetesen minden Amy Winehouse-rajongó virtuálisan ott lehet egy egyfajta virtuális stúdióban a híres Metropolis stúdió mintájára, ahol 2008-ban Amy második, „Back to Black” című albumát rögzítették. Zenéje mindenütt jelen van, nagy képernyőkön koncertjeiből vetítenek részleteket, és hallhatóak a dalai.

A Beyond the Stage azonban a divat szerelmeseinek is rengeteg inspirációt nyújt. Fotók és számos személyes tárgy – a tinédzserkori jegyzetfüzetektől a kézzel írt dalszövegekig – és ruhadarabok segítségével nyomon követhető Amy sztárrá válása, és tematizálható a vintage divat, a design és a kultúra iránti lelkesedése. A tárlaton a nagy márkák ruhái mellett designer ruhákat is láthatunk, például a Preentől és a Moschinótól, amelyet a Brit Awards-on viselt, de Dior és John Galliano darabjait is.

A színpadon túl: Amy Winehouse retrospektív kiállítás Londonban

1/15 Ed Reeve The Harmony section, exploring Amy’s musical influences and creative process

kép 1 / 15

Tiszta 60-as évek: A retro stílus Amy Winehouse egyik védjegye volt. 
Nemcsak a zenészi fejlődését mutatja be, hanem azt is, hogyan változott a stílusa az évek során: A 2000-es évek nyitott hajú, komplikálatlan vintage megjelenéseitől a felejthetetlen, jellegzetes retró stílusáig. 60-as évekbeli frizurával, merész szemceruzával, ultrakönnyű rövid ruhákkal és dolly-pömpszökkel. Amy Winehouse tragikus halála nem tárgya a családjával szoros együttműködésben létrehozott kiállításnak.

Az Amy: Beyond the Stage” kiállítás a tervek szerint 2022. április 10-ig lesz nyitva.

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .