Business

Állatvédelmi okból nem lehet majd szőrmét árulni a fővárosi önkormányzat vásárain

Ünnep-Budapest-kereskedelem

(MTI) – Állatvédelmi okból nem lehet majd szőrmét árulni a fővárosi önkormányzat vásárain – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal által az MTI-hez eljuttatott közleményből. 

A fővárosi önkormányzat vásárai szőrmementesek lesznek a Magyar Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére – írták. Emlékeztettek, a hazai szőrmeipar betiltásának törvényi szintre emeléséért küzdő, 2017-ben alakult civil mozgalom petíciót indított, hogy 2020-tól a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok szőrmementesek legyenek. Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzet után a lehető leghamarabb a közgyűlés elé terjeszti, hogy a fővárosi önkormányzat a továbbiakban ne adjon közterület-használati hozzájárulást az állati eredetű szőrmetermékek árusításához; ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül – közölték. 

Tájékoztattak arról is, hogy a vészhelyzet után benyújtható határozat előterjesztői Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízott és Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes voltak. 

A főváros vezetése elkötelezett a társként és a természetben velünk élő állatok védelméért, a természet megőrzéséért, mindazért, ami környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges

 – hangsúlyozták a közleményben.

(MTI/ bny \ gkp \ gry)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .