Divat

ÁLLATI

NŐI RUHÁZATI TRENDEK 2018 ŐSZ

Simone Reiner, TextilWirtschaft

Egy egész szezon párducminta nélkül? Dolce & Gabbana és Roberto Cavalli számára ez elképzelhetetlen. Egyébként is, ahogy a kereskedelmi adatok évről évre tanúsítják, a népszerű állatminta mindig jól fogy, nem csak a luxuskategóriában. Marc Cain, Luisa Cerano vagy Juvia is régóta használnak nyomott állatbőrt utánzó mintákat megvariálva, színeiket megújítva. Idén ősszel azonban minden másképpen lesz. A párducmintát – a 80-as éveket idéző általános trend részeként – ismét igen népszerűvé teszi, egyúttal annak igazi konkurenciát is teremtve az ugyancsak „állati” zebra- és a kígyóminta. Jelenleg különösen a Zara mutat elképesztő vonzalmat az állatbőr-motívumokhoz. Legyen az ruha vagy pliszírozott szoknya, kabát vagy extra szárbőségű, folyamatos kígyóbőr mintával nyomott nadrág, overall, blokksarkú bokacsizma vagy párducmintás átlátszó esőkabát, náluk sok minden megdobogtatja az állatkedvelő hölgyek szívét.

Míg az & Other Stories női divatáru hálózat leginkább a különféle párducdesszinekre koncentrál és a kígyóbőrminta elsősorban cipőkön, táskákon és öveken jelenik meg, az Arket, a H&M letisztult márkája – jellegéből következően – visszafogottabban foglalkozik a témával. Zebramintás selyemruhát és blúzt kínálnak például a vállat is szabadon hagyó ovális nyakkivágással, de nem a hagyományos fekete-fehér színben, hanem fekete-világoskék színkombinációval.

Mindig valamivel társítva és kicsit megváltoztatva. Ettől lesznek az állatminták igazán divatosak. Alkalmazásukkal további sikert arat az elsőként a Gucci által alkalmazott, időközben természetessé vált alapgondolat: a legkülönfélébb minták együttes alkalmazása, a brokát kockákkal és bútorszövet hatású anyaggal. Mert a Zara oroszlánpettyes ruhája csak akkor divatos, ha kockás kabátot veszünk fel hozzá, ha a kígyómintás szoknyát apró virágmintás blúzzal kombináljuk vagy a desszin leegyszerűsítve és patchwork-szerű változatban jelenik meg. Lényegében pont ugyanúgy, ahogy azt a Ganni, a Hofmann Copenhagen vagy a Mykke Hofmann a koppenhágai Fashion Week során először mutatta be a nyilvánosságnak.  Az állatmotívum fontos téma, nem is kérdés.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás