Divat

Abu Dhabiban állítják ki a METU művészhallgatóinak alkotásait

METU_ABU_DHABI-2022

Object Calligraphy címmel nyílt meg az Etihad Modern Art Gallery-ben, (Abu Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok) a METU Concept Agency kiállítása a Budapesti Metropolitan Egyetem jelenlegi és végzett hallgatóinak munkáiból.

A kalligráfia, mint kézzel készített íráskompozíció érzékeny, mégis tudatos összehangoltsága adja a kiállítás alapgondolatát. A kurátori koncepció az alapvetően kétdimenziós technikát ültette át a háromdimenziós térbe.

A kiállítás törekszik arra, hogy a design, kézművesség és művészet területeit közelítse egymáshoz és bemutassa azt a folyamatot, amely az elkészült alkotást megelőzi: kísérletek sorai, hosszas kutatómunka, majd a kivitelezés öröme, amellyel valami egyedit és megismételhetetlent hoznak létre az a fiatal alkotók.

Dr. Tóth Ágnes a kiállítást megnyitó beszédében kiemelte, hogy a METU művészképzése jelenleg az országban a nappali tagozatos hallgatók száma szempontjából a legnagyobb, és a szakok számát tekintve is egyedülálló. 

Továbbra is fontos törekvésünk, hogy hallgatóink és oktatóink alkotásait az ország határain belül és kívül is megosszuk a nyilvánossággal. Hisszük, hogy a művészetre életünk bármely szakaszában szükségünk van és külön megtiszteltetés számunkra, hogy az országot olyan neves galériában képviselhetjük, mint az Etihad Modern Art Gallery

– osztotta meg gondolatait a kiállítást megnyitó elnök-vezérigazgató.

A kiállítás kurátora Kovács Adél, a kiállításon látott installáció tervezője pedig György Árpád Hunor, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari karának oktatói.

Az egyetemről 8 jelenlegi és volt hallgató-alkotó 15 munkája látható a kiállításon Abu Dhabiban.

Az egyetem kiállításának hivatalos honlapja: https://objectcalligraphy.metropolitan.hu/

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .