Business

A Zalando a nyereségesség növelésére törekszik

2023.03.07-én reggel a Zalando társvezérigazgatói, Robert Gentz és David Schneider ismertették a 2022-es eredményeket, valamint bemutatták, mit várhatnak 2023-ban a Zalando-tól a vásárlók, a partnerek és a befektetők. A tájékoztatót követően a vállalat képviselői Dr. Sandra Dembeck pénzügyi igazgatóval közösen válaszoltak az újságírói kérdésekre.

A Zalando, Európa egyik vezető online divat- és életmódplatformja folytatja a vásárlói bázis növelésére és a vásárlói kapcsolatok elmélyítésére irányuló stratégiájának megvalósítását. A tavalyi nehéz év után a Zalando online divatkereskedő cég jelentősen javítani akarja nyereségességét, a februárban indított költségcsökkentési program, amely több száz munkahely megszüntetését is magában foglalja, várhatóan szintén elősegíti az eredmények elérését. A vállalat a 2022-ig tartó hároméves időszakban túlszárnyalta az európai online divatpiac növekedését.

Az aktív vásárlók száma tavaly 6 százalékkal, több mint 51 millióra bővült, a Zalando hűségprogramja, a Plus pedig több mint kétszeresére növelte tagjainak számát az egy évvel korábbihoz képest, így mára az meghaladja a 2 milliót. Folytatta a platform átalakítását 2022-ben, továbbhaladva a divat kiindulópontjává válás útján

  • 2022-ben nőtt a vásárlók, illetve a partnerprogram és a Plus hűségprogram tagjainak száma.
  • A Zalando a kihívásokkal teli gazdasági helyzet ellenére is elérte a frissített éves előrejelzésében kitűzött eredményt.
  • 2023-ban a vállalat a nyereséges növekedésre összpontosít, amelyhez egyszerűsíti a szervezetet az innováció és a gyorsaság érdekében. 
  • A vállalat folytatja befektetéseit a stratégiailag fontos területeken: a piaci szerep növelése érdekében kiemelt figyelmet szentel a termékválaszték összeállítására, valamint megnyitja logisztikai erőforrásait partnerei számára.
  • 2023-as előrejelzés: a bruttó árumennyiség (GMV) 1-7%-kal nőhet, az árbevételnél -1% és 4% közötti változással számolnak, a korrigált EBIT pedig a 280 millió és 350 millió euró közötti tartományban várható

(Zalando)

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .