Business

Koronavírus – A Wortmann egyedülálló, milliós nagyságrendű támogatási csomagja a kereskedelem számára

Felelősség, partnerség és bizalom – különösen válsághelyzetben fontos! 

Wortmann Csoport, Detmold

A koronavírus-válság mind a kereskedelmet, mind az ipart korábban soha nem tapasztalt kihívás elé állítja. A detmoldi székhelyű családi vállalkozás  széleskörű intézkedésekkel reagál erre annak érdekében, hogy kereskedő partnereikkel együttműködve a lehető legjobban megbirkózzanak a helyzettel. 

A cég vezetői a vállalatcsoport márkáival (Tamaris, Marco Tozzi, S.Oliver shoes, Caprice és Jana) most olyan példát mutatnak, amely nem csak a cipős szakma számára bírhat jelentőséggel.

A Wortmann csoport vevői számára meghirdetett

koronavírus támogatócsomag tíz pontból áll,

amelyek elsősorban a kereskedők likviditási és hozamhelyzetének javítását szolgálják.

Az intézkedési terv legfontosabb eleme az összes még ezután leszállítandó nyári árura és a nyári utórendelésekre vonatkozó pótlólagos 10 %-os azonnali engedmény – ezzel is növelve a költségek fedezetét.

Annak érdekében, hogy kereskedelmi partnereiknek nagyobb mozgásteret biztosítsanak az árurendelések terén, saját költségükre jelentős nagyságú külső raktárterületeket béreltek. Ezek mostantól lehetővé teszik az idei eddig még le nem szállított tavasz-nyári rendelések nagy részének költségmentes tárolását a 2021 januári kiszállításig.

A 2020 tavasz-nyári, még ki nem fizetett rendelésekre, valamint a 2020 őszi-téli teljes szezon idejére biztosított plusz 30 napos fizetési határidő mellett a fizetési feltételek jelenleg még egy tovább 2 %-os scontóval is kiegészülnek.

Minthogy idén minden korábbinál fontosabb az őszi-téli áruszállítások igény szerinti alakítása, itt is változtattak, mégpedig későbbre tették az átmeneti időszak szortimentjének kiszállítását. Ezenkívül módot adnak egyes cikkek szállítási időpontjának akár több hónappal történő eltolására is. A 10 pontból álló csomag további meghatározó elemei a kiegészítő marketingintézkedések, valamint a 2021 tavasz-nyári kollekció változatlanul hagyása.

Jens Beining, a Wortmann csoport ügyvezetője a határozott cselekvést elengedhetetlenül szükségesnek és egyben kötelezőnek tartja

A rendkívüli helyzetek rendkívüli intézkedéseket igényelnek. Ezért  ebben a nehéz időszakban mi a sok beszéd helyett inkább átfogó intézkedéseket akarunk tenni, mert családi vállalatként számunkra a felelősség, partnerség és bizalom évtizedek óta – mind a jó, mind a rossz időkben – igen fontos elemei és kísérői a napi munkának! Megtett lépéseink egy közepes, kétszámjegyű milliós összegbe kerülnek és a partnerkapcsolataink érdekében tett jelentős pénzügyi befektetést jelentenek. Jóllehet e célra korábban még sosem fordítottunk ilyen nagyságrendben, teljesen biztosak vagyunk minden döntésünk helyességéről, mivel komoly célunk, hogy a jövőt hosszútávú vevőkapcsolatainkkal együtt aktívan alakítsuk.

A Wortmann Csoportról. A detmoldi székhelyű, elsősorban a Tamaris márkáról ismert Wortmann Csoport a legnagyobb európai cipőgyártó és -forgalmazó cégek közé tartozik és piacvezető a divatos női lábbelik területén. Kollekcióikat világszerte több mint 70 országban és több mint 15.000 cipőboltban forgalmazzák. A vezető Tamaris márka mellett a cégcsoport tulajdonában vannak még a Marco Tozzi, s.Oliver shoes, a Caprice és a Jana márkák is. Ezenkívül övék a Novi Footwear Fareast Ltd. cég is Ázsiában. A nemzetközi csoportnak több mint 1.100 saját alkalmazottja van, de a világ országaiban mintegy 30.000 munkás termel a detmoldi vállalat részére.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás