Business Divat

A The Rolling Stones üzletet nyit Londonban

Az üzlet, amelyet látni kell

Charlotte Schnitzspahn/ TextilWirtschaft

Nyitókép: A Rolling Stones első londoni üzletének homlokzata

Az együttes rajongóinak érdemes szeptember 9. után ellátogatniuk a londoni Carnaby Streetre: ott nyitja ugyanis első üzletét a Rolling Stones. Az üzletben divatárut kínálnak minden mennyiségben több márkától is.

Az üzlet neve a házszámból adódik: „RS No. 9 Carnaby„. A boltban nemcsak a rajongóknak szánt már ismert termékeket kínálják, más exkluzív termékek is kaphatók lesznek az üzlet neve, mint márkanév alatt. Ezeket a nyitással egyidőben online is bemutatják. Ezen kívül kibocsátanak egy új kollekciót „Stones Red” színben, amely szín szerepel a hivatalos Pantone színkártyán.

rolling-stones-carnaby-street-london
The Rolling Stones. A The Rolling Stones együttes kultikus jelképe nemsoká megjelenik a Carnaby Streeten

Az új üzlet választékában női-, férfi- és gyermekruházat, valamint kiegészítők lesznek. A Baccarat kristályüveget gyártó céggel közösen fejlesztett üvegtermékeken az ikonikus nyelv gravírozva jelenik meg. Más márkák is jelen lesznek, székek és sálak a The Soloist-tól, valamint esőkabátok és kalapok a Stutterheim svéd márkától.

Az üzletben a fekete és a piros szín dominál. Az üvegpadlón dalszövegek, a háttérben az együttes dalai futnak, – köztük a közeljövőben megjelenőké is. A próbafülkéket az albumok képei díszítik. A kirakatban egy hanghullám-installáció látható, amely a nyitástól az 1966-ban megjelent „Paint It Black” című dalig nyúlik.

rolling.stones-london-carnaby-street
The Rolling Stones – Az exkluzív „RS No. 9 Carnaby” kollekció egy darabja

Az üzlet a Universal Music Group-hoz tartozó Bravado céggel való együttműködésben jött létre, ők a merchandising és a márkamenedzsment felelősei. Mat Vlasica, a Bravado vezérigazgatója szerint az „RS No. 9 Carnaby” többéves tervezőmunka és az évtizedek alatt  a világ egyik legismertebb márkájává vált brand felépítésének eredménye. Az üzlet olyan úticéllá válhat, amelyhez a rajongók kötődnek, és ahol a világhírű, a világ egyik legkedveltebb együttesének zenéjével, stílusával és szellemével töltekezhetnek”

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás