Blog

32. hét – A TextilWirtschaftban olvastam

Az Adidas eladja a Reebokot

Jörg Nowicki / TextilWirtschaft

Van ennek értelme? Hosszas tárgyalások után az Adidas most ténylegesen eladta a Reebok márkát – jóval alacsonyabb áron, mint amennyit a vállalat 2006-ban fizetett.  
Az Adidas eladja a Reebok márkát az amerikai Authentic Brands Group (ABG) számára. Végleges megállapodás született „összesen legfeljebb 2,1 milliárd eurós vételárról” – jelentette be a vállalat. A tranzakció a szokásos zárási feltételek függvénye, és várhatóan 2022 első negyedévében zárul le. Az Adidas a tranzakció lezárását követően a befolyó készpénzbevétel nagy részét részvényesei között kívánja szétosztani.

„Mindig is nagyra értékeltük a Reebokot, és hálásak vagyunk azért, amit a márka és a mögötte álló csapat tett a vállalkozásunkért. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a tulajdonosváltással a Reebok márka jó pozícióba került a hosszú távú sikerhez” – mondta Kasper Rorsted, az Adidas vezérigazgatója. Jamie Salter, az ABG alapítója, elnöke és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Megtisztelő, hogy a Reebok örökségének folytatását rám bízták. Ez fontos mérföldkő az ABG számára, és elkötelezettek vagyunk a Reebok integritásának, innovációs szellemének és értékeinek megőrzése mellett – beleértve a Reebok jelenlétét a kiskereskedelemben. ” 

Az Adidas 2006-ban mintegy 3,8 milliárd dollárért vásárolta fel a Reebokot. 2021 elején született meg a végső döntés a Reebok eladásáról, hogy az alapmárkára koncentrálhassanak.

Korábbi médiajelentések az érdeklődők között a New York-i székhelyű Apollo Global Management és Cerberus Capital Management befektetési társaságok, valamint az ázsiai sportmárkák, a Fila, az Anta Sports és a Li Ning is szerepelnek.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.textilwirtschaft.de/business/sports/reebok-adidas-verkauft-reebok-232050

 

Carrie visszatérése

Ulrike Howe/ TextilWirtschaft

Carrie, Miranda és Charlotte a Sex & the City -ből visszatért! Az amerikai HBO Max kábeltelevíziós műsorszolgáltató „And just like That…” címmel tíz félórás epizóddal tervezi az újraindítást. A sorozatot jelenleg New Yorkban forgatják. Kim Cattrall, aki a Sex & The City-ben a szexmániás Samantha Jones-t alakította, nem szerepel az új sorozatban. Felmerült az a javaslat is, hogy az új sorozat címe legyen egyszerűen „The City”. Patricia Field jelmeztervező is a hiányzók között szerepel is, ő jelenleg a Netflix által készített „Emily in Paris” sorozaton dolgozik.

Az „És csak úgy …” című film három vezető színésznőjének – Sarah Jessica Parker, mint Carrie Bradshaw, Cynthia Nixon, mint Miranda Hobbes és Kristen Davis, mint Charlotte York – megjelenéséért most a jelmeztervező Molly Rogers felelős. 

A színésznők a forgatáson olyan ismert nemzetközi márkák termékeit viselik, mint Manolo Blahnik, Balenciaga, Burberry, Chanel, Celine és  Fendi. És persze régi ismerős darabok is szerepelnek, többek között egy Fendi táska, amelyet Carrie már a Sex & The City -i több kalandja alkalmával hordott. 

Az eredeti sorozat Candace Bushnell könyvén alapul, és 1998 és 2004 között debütált az HBO -n. Két film következett 2008 -ban és 2010 -ben, a sorozatot a mai napig rendszeresen sugározzák az amerikai kábeltelevíziók.

Az „And Just Like That …” című újraindításának célja, hogy elkísérje Carrie -t, Mirandát és Charlotte -ot a 30 -as éveik bonyolult valóságából az 50 -es évek életének és barátságának még bonyolultabb valóságába – írja az HBO Max. Az új évadban Mirandának és Charlotte -nak már kamasz gyermekei vannak, a közösségi média új szerepet játszik a szereplők életében, és a világ aktuális történéseit is beleszövik a beszélgetéseikbe.

A Sex & The City -ből ismert karakterek közül is többen visszatérnek, köztük Chris Noth, mint Mr. Big, Mario Cantone, mint Anthony Marentino, David Eigenberg, mint Steve Brady, Willie Garson, mint Stanford Blatch és Evan Handler, mint Harry Goldenblatt. Rajtuk kívül új szereplőket is bevontak a történetbe a sokféleség és a befogadás érdekében.

Sourcing a DIVATBAN 

A megsérült lánc

A szállítások késnek, konténerek aranyáron: A koronajárvány továbbra is pörgeti a nemzetközi ellátási láncokat. Komoly hatással van a megrendelések tervezésére és az árakra. A Covid-19 hibáztatása önmagában még mindig túl egyszerű lenne. A lánc gyenge pontjai már korábban is léteztek, ám most már teljesen egyértelművé válnak, az átláthatóság és a digitalizáció hiánya bosszút áll. Elengedhetetlen a profizmus. A teljes cikk itt olvasható: https://www.textilwirtschaft.de/business/news/sourcing-in-der-mode-die-verletzte-kette-232015

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .