Business

A szőnyegek és a lakástextíliák a legnépszerűbbek

Fotó: Bonami.hu

Már magyar nyelven is elérhető a cseh home & living webáruház. A Bonami online piactér legfőbb törekvése, hogy a vásárlást a lehető legáttekinthetőbbé tegye. A Magyarországról elérhető állandó kínálat jelenleg meghaladja az 50 000 darabot. Céljuk, hogy egy olyan online felületet kínáljanak a lakberendezés és az otthonteremtés területén, amely a lehető legnagyobb mértékben megkönnyíti a keresést és az élvezetes vásárlást. Ezt segíti a webáruház felhasználóbarát felülete és az okostelefonra letölthető applikáció is – utóbbi hamarosan kiegészül egy „virtuális realitás” funkcióval, melynek köszönhetően elég lesz a kívánt terméket kiválasztani, és a telefon kamerájának segítségével meggyőződhetünk majd arról, hogy az adott bútordarab beleillik-e lakásunk enteriőrjébe.

Itthon a szőnyegek és a lakástextíliák a legnépszerűbbek

A Bonamit Magyarországon a régió többi országához képest is igen élénk érdeklődés kísérte már a kezdetektől fogva. Az augusztus közepi bevezetést megelőzően már közel 90 000 magyar regisztrált az oldalon. A hírlevélre feliratkozók száma jelenleg 72 000, a regisztráltaké 150 000 fő, a magyar Facebook-oldalt 59 000-en követik. A mobilapplikációt közel 4000-en töltötték le – és a Bonami-országok (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia) közül Magyarországon a legtöbb az appról indított tranzakció – ami a forgalom 9%-át teszi ki (a többi országban ez 4-5%). 2018 végére a Bonami 250 000 000 Ft-os bevételt prognosztizál.

Háttérinformációk

A 2013-ban, Csehországban alapított Bonami Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és – a régióban ötödikként – Magyarországon is jelen van. Az alapító, Vašek Štrupl a Miton befektetési csoporttal karöltve indította el a vállalkozást. Mára több mint 3,5 millió regisztrált vásárlót tudhat magáénak, közel 150 főt foglalkoztat, és egy 10.000 négyzetméteres saját raktárhelyiséggel rendelkezik. A rendelések átlagosan 3 munkanapon belül megérkeznek a megrendelők otthonaiba. A Bonami 2018 végére a 12,5 milliárd Ft (1 milliárd CZK) éves bevételt tartja reálisnak. Céljuk, hogy 2020-ra a legnagyobb e-kereskedelmi szereplő legyen a Home&Living szegmensben a közép-kelet-európai régióban, és bevételben meghaladja az éves 37,5 milliárd forintot (3 milliárd cseh koronát).

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás