Business Divat

A Selfridges’ legzöldebb és legdigitálisabb karácsonya

Régi hagyományokkal és új ötletekkel

Elsbeth Diehl-Wobbe/ TextilWirtschaft online

Kiemelt kép: Mikulás maszkban. A COVID évében a Selfridges karácsonya is különleges. A kiarakatban új, digitális ajánlatok feladata a vevők ünnepi lázba hozása

Vásárolj otthonról tőlünk: ezzel a mottóval akarja a brit Selfridges karácsonyi vásárlásra ösztönözni vevőit ebben a pandémiás időszakban. A november 5-től december 2-ig tartó második koronaleállás során a luxuskiskereskedő ötvözi a régi hagyományokat és az új ötleteket.  A kirakatok vonzereje az új digitális ajánlatokhoz kapcsolódik.

Épp a bezárások kezdetekor indította el a Selfridges az idei “Once Upon A Christmas” kampányt, amely nem a megszokott módon ünnepli a karácsonyt. Bár a bejáratoknak négy hétig zárva kell maradniuk, a londoni, birminghami és manchesteri Selfridges négy áruház kirakatának függönyei egyszerre emelkedtek fel. A vevők továbbra is járhatnak a londoni Oxford Street-i zászlóshajó áruház élelmiszerrészlegébe, a gyógyszertárba, és a Click & Collect szolgáltatás mind a négy üzletben tovább működik.

Selfridges karácsony 2020

A Selfridge 111 éves különleges karácsonyi kirakatrendezési hagyománya idén is folytatódik. Egy a Selfridges megbízására végzett exkluzív OnePoll-megkérdezés eredménye szerint tízből nyolc brit hagyományos karácsonyt szeretne. A megkérdezettek 68%-a egyetértett abban, hogy idén fontosabb, mint valaha a karácsonyt a lehető legnormálisabb módon ünnepelni. Az Oxford Street híres kirakata tradicionális módon ünnepel. Nem hiányozhat a mikulás és a jó tündér, csakúgy, mint sok váratlan és különc karakter sem.

A karaktertörténetek és az ezekkel kapcsolatos kampány online folytatódik a selfridges.com oldalon. 2020-ban a Selfridges új ambiciózus fenntarthatósági célokat tűzött ki Project Earth kampányán keresztül, ezek szolgálnak alapul a kirakatok kialakításához is. Idén fenntartható és újrahasznosított anyagokat használtak, ahol csak lehetett. A Selfridges a legzöldebb karácsonyaként jellemzi az ideit.

Virtuális vásárlás és tanácsadás

A tradicionális elemeket egy digitális kampány egészíti ki a selfridges.com weboldal és egy Selfridges-allkalmazás segítségével. A virtuális szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a vevők videóhívás útján vásároljanak. Otthon ülve inspirációt és ötleteket kaphatnak az ünnepekhez. Virtuális túrára viszik a vevőket a különböző részlegekbe, és tanácsadást is kaphatnak. Különleges divat- és szépségápolási időpontok foglalhatók. A Click & Collect szolgáltatás a londoni, birminghami és manchesteri Selfridges üzletekben érhető el.

És bár az üzletek zárva vannak, a Selfridges talált új módszereket arra, hogy virtuális élmények segítségével eljuttassa vevőihez a karácsonyi varázslatot.

Oldal tetejére