Blog

2021. 30.-31. hét – máshol publikálták

Live instead of Lockdown. Hagyja magát beoltatni

A kirakatban elhelyezett plakátokkal, tájékoztató brosúrákkal és a közösségi médiában közzétett posztokkal több mint egy tucat kiskereskedelmi vállalat fog össze a Német Kereskedelmi Szövetséggel (Handelsverband Deutschland, HDE) és a Központi Ingatlanbizottsággal (Zentraler Immobilien Ausschuss, ZIA), hogy növeljék a Covid-19 elleni oltási hajlandóságot az országban. 
A divat- és sportiparból többek között a Breuninger, a Deichmann, az Ernsting’s Family, a Galeria Karstadt Kaufhof, az Intersport, az S.Oliver és a Kik cégek vesznek részt ebben. Olyan nevek állnak a kezdeményezés mögött, mint az Aldi Nord és Süd, a Deutsche Euroshop, az ECE Group, az Edeka, a Lidl, a Kaufland, a Media Markt Saturn, a Metro, a Rewe Group, a Tengelmann Unternehmensgruppe, a Thalia, a Transgourmet és az Unibail-Rodamco-Westfield Germany. 
Patrick Zahn, a Kik vezérigazgatója: „Ezzel a kampánnyal a kiskereskedelmi szektor felelősséget akar vállalni, és a szövetségi egészségügyi minisztériummal, valamint a helyi egészségügyi hivatalokkal szoros partnerségben hozzá kíván járulni a járvány elleni küzdelemhez”. A vállalatok nagy fióksűrűségének köszönhetően óriási hatótávolságot lehet elérni. 
Stefan Genth, a HDE vezérigazgatója egyetért: „A kampányban részt vevő kiskereskedelmi vállalatok naponta több mint 40 millió ügyfélkapcsolatot rögzítenek, és több tízezer telephellyel képviseltetik magukat Németország-szerte. A kampány ezt a hatalmas hatótávolságot és országos jelenlétet használja fel arra, hogy hozzájáruljon a németországi oltási hajlandóság növeléséhez.” Ezzel együtt mindazokat az embereket el lehetne érni, akiket a meglévő oltási ajánlat ellenére még nem oltottak be. Ezeknek az embereknek a nevelése és motiválása a cél. „Mert csak egy hatékony oltási kampánnyal térhetünk vissza véglegesen a normalitáshoz” – Genth meggyőződése. (TextilWirtschaft) 
A teljes cikk itt olvasható: https://www.textilwirtschaft.de/business/news/taeglich-mehr-als-40-millionen-kundenkontakte-wie-breuninger-deichmann-und-s.-oliver-die-impfbereitschaft-ankurbeln-wollen-231970?utm_source=%2Fmeta%2Fnewsletter%2Ftoday&utm_medium=newsletter&utm_campaign=nl8441-abonnent&utm_term=3e93c0648c16a8007bc9207f45d4d390

DIVATHÉT ÉS BELTÉRI SZÓRAKOZÁS CSAK OLTÁSI IGAZOLÁSSAL

New York szigorítja a Corona-szabályozást

Szeptember közepétől New Yorkban csak beoltott emberek vehetnek részt beltéri rendezvényeken. Ez kihat az étteremlátogatásokra és a közelgő New York-i divathétre is. 
New York polgármestere tegnap jelentette be, hogy az éttermek, edzőtermek és szórakozóhelyek alkalmazottai és vendégei augusztus 16-tól csak akkor léphetnek be a helyiségekbe, ha igazolják a Covid 19 elleni védőoltást. Szeptember 13. után ezt szúrópróbaszerű fogják ellenőrízni. A New York-i kiskereskedelmi üzletek attól tartanak, hogy a korlátozást kiterjesztik az üzletekre és a bevásárlóközpontokra. A szigorúbb szabályozás a New York-i Divathétre is vonatkozik, amelyet ismét nagyrészt élőben rendeznek meg szeptember 7. és 12. között. (TW)

Németországban 2022 tavaszáig marad a maszkkötelezettség?

Az augusztus 10-i szövetségi és tartományi találkozó előtt a szövetségi egészségügyi minisztérium őszi és téli védekezési intézkedéseket javasol a tartományoknak és a Bundestagnak. A távolság, a higiénia és a maszkviselés továbbra is kulcsfontosságú – különösen azokban a zárt helyiségekben, ahol több olyan ember gyűlik össze, akiknek az oltottsági állapota nem ismert, vagy akik különösen veszélyeztetettnek számítanak. Az orvosi maszkok kötelező viselését 2022 tavaszáig tervezik, kifejezetten a helyi és távolsági közlekedésben, valamint a kiskereskedelemben. 
Az esetleges érintkezési korlátozások esetében más a helyzet. Az oltási aránytól, a korcsoportonkénti előfordulási aránytól és a súlyos kórházi esetek korcsoportonkénti arányától függően további korlátozások válhatnak szükségessé a jelentés szerint – írja a dpa. Az Egészségügyi Minisztérium jelentése megállapítja: „A láthatáron van egy negyedik hullám, igaz még alacsony szinten. Ha a Szövetségi Egészségügyi Minisztérium akarata érvényesül, a Corona gyorstesztek október közepétől – a javasolt időpontok október 11. vagy 18. – már nem lesznek ingyenesek a lakosság számára, mivel most már mindenkinek felajánlják a védőoltást. A költségek állandó átvállalása az ezért már nem helyénvaló. Kivételt kell tenni azon személyek esetében, akiknek még nem ajánlott a védőoltás, például a gyermekek és a terhes nők esetében. Ennek a csoportnak továbbra sem kellene fizetnie semmit a vizsgálatokért. (TextilWirtschaft, az eredeti cikk: (https://www.textilwirtschaft.de/business/news/plaene-des-gesundheitsministeriums-bleibt-die-maskenpflicht-bis-fruehjahr-2022-231951)

Lezajlott a Galéria FASHION & Shoes és a Showroom Concept (2021. július 24-26.)

Düsseldorf: megkezdődtek a rendelések a bemutatótermekben, a vásár területén, a városban. A mintegy 300 márka számára a Gallery FASHION & Shoes július 24. és 26. között ismét tökéletes helyszín volt. Adott volt a nemzetközi életérzés. Azonban többre van szükség. A kereskedelmet személyes kapcsolatokkal és teljes termékpalettával kell inspirálni sok iparági erővel és koncentrált információval a jövő kulcsfontosságú, égető kérdéseiről. A heti eredmények azonban minden eddiginél heterogénebbek. Egy dolog különösen nyilvánvaló: a többmárkás kiskereskedők sokkal jobban teljesítettek, mint az egymárkások. 

A TextilWIrtschaft szerint aki ezekben a napokban a düsseldorfi bemutatótermekben járt, legkésőbb a harmadik időpontja után rájön, hogy 2022 nyara – ha a gyártók akarata érvényesül – egy divatos buli lesz. Ünnepelni, nevetni, táncolni és elragadtatni magunkat anélkül, hogy Covid-19 újra és újra megzavarná a terveinket. Ehhez pedig színekre, pasztellszínekre, színpompás és neonszínekre, valamint nyomatokra van szükségünk, legyen az paisley, csíkos, kék, vichy karo, ikatminta, tie-dye vagy animal. Egyes bemutatótermekben egy gyors pillantást kell vetni a címkére, hogy lássuk, melyik márkával van dolgunk. 

Nyilvánvalóvá vált, hogy a hónapokig tartó bezártság után nagy az életkedv, és mindannyian vágyunk a vidám, szerencsét hozó színekre. Az idők már így is elég nyomasztóak, senki sem tudja, mit hoznak a következő évtizedek. A kereskedelem már az idei őszre is rendkívül színes vásárlásokba kezdett. Ugyanakkor feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mennyi élénk rózsaszínre, méregzöldre és narancssárgára lesz szükségünk jövő nyáron – és azt is, hogy ezt milyen dózisban lehet értelmesen és vonzóan tálalni a boltokban. Vagyis miért csak sárgát, rózsaszínt és narancssárgát vásárolna, amikor vannak pasztell és új világos színek is, amelyek egyébként az erős színekhez is ideális partnerek, ahogy azt Valentino mindig lenyűgözően bizonyítja. (TW)

A Ringier honlapján található közlemény szerint 

szerint a Ringier átveszi az Axel Springer részvényeit Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban és Litvániában. Az Axel Springer a stratégiai piacokra összpontosít / A Ringier és az Axel Springer közös vállalata Lengyelországban tovább működik és terjeszkedik.A Ringier AG kiterjeszti tevékenységét Kelet-Európában és bővíti nemzetközi portfólióját a médiapiacon, valamint a digitális szolgáltatások piacán: Ennek érdekében átveszi az Axel Springer összes részvényét Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában és a három balti államban, Észtországban, Lettországban és Litvániában. Szlovák érdekeltségeiben a cég alapítója továbbra is kisebbségi részesedéssel rendelkezik majd. A többi országban a jövőben a Ringier csoport birtokolja a részvények 100 százalékát. Növekedési stratégiájának megfelelően az Axel Springer ezentúl digitális üzletágára összpontosít a jövőben, a stratégiai piacokon. A hírmédia szegmens tekintetében a vállalat Németországot, az Egyesült Államokat és Lengyelországot tekinti prioritásnak beruházásai számára. Ennek megfelelően a Ringier és az Axel Springer sikeres vegyesvállalata Lengyelországban változatlanul tovább működik.

Folyamatosan jelennek meg cikkek az ujgur kényszermunkával, az ezzel kapcsolatos tervezett importkorlátozó intézkedésekről, a gyermek- és feketemunkáról, környezetszennyezésről. Nehéz kérdés. A gazdasági érdekek és az emberségesség  ütközése. De mit tehet a fogyasztó? 

Tudhatjuk-e biztosan, hogy a ruhánk nem kényszermunkával készült?

címmel jelent meg Dobos Emese cikke. 

A Forbes Espressoban olvastam egy hosszabb írást, amely a magyar munkaerőpiac digitális fejlettségével foglalkozik. A Facebookozásban ugyan a magyarok a legjobbak az EU-ban, de a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét tekintve az utolsók között vagyunk. A munkaerőpiac digitális átalakulását fénysebességre gyorsította a világjárvány, így még sürgetőbbé vált a beavatkozás.A cikk címe:

Letolt gatyával a negyedik ipari forradalomban: több százezer digitálisan felkészült munkavállaló hiányzik Magyarországról

 

Selfridges Group: Állítólag hivatalosan is elkezdődött az eladás

A Selfridges brit áruházlánc esetleges eladásáról már júniusban is találgatások keringtek. Most a brit média arról számolt be, hogy a tulajdonos Weston család állítólag hivatalosan is kezdeményezte a történelmi kiskereskedelmi csoport eladását. (TW)

Az Olymp zöld címkéje

A 2021-es őszi szezonban az Olymp hivatalosan is bevezeti a Green Choice címkét, amelyet a fenntartható anyagokból készült és/vagy tisztességes és környezetbarát módon előállított termékek kapnak. Ezt a vállalat azon saját fenntarthatósági követelményeinek megfelelő termékek címkézésére használják majd, amelyeket tanúsítványokkal támasztanak alá.

„E mögött egy jól megalapozott rendszer áll, amellyel termékeinket értékeljük” – magyarázta Johann Trischberger, a termelési és beszerzési igazgató.  A cél: 2025-re minden terméknek viselnie kell a Green Choice címkét, azaz fenntarthatónak kell lennie.

A ClimatePartner klímavédelmi tanácsadó cég készítette el a 2016-2018-as évekre vonatkozó vállalati karbonlábnyomot (CCF). Az 500 alkalmazott ingázását is figyelembe vették. Ennek oka, hogy az összes CO2-kibocsátás majdnem felét ezek az utazások okozzák. Az elemzés révén végül meghatározták a kibocsátáscsökkentés lehetőségeit. Ennek ellensúlyozására olyan éghajlatvédelmi projekteket támogatnak, mint például az indonéziai Rimba Raya esőerdejében vagy az indiai Odishában a Tiszta ivóvíz kezdeményezés. 
Magán a telephelyen hőszigetelő rendszert, hulladékhő-hasznosítással vagy hővisszanyeréssel működő energetikai koncepciót, innovatív hűtési koncepciót és geotermikus energiát alkalmaznak. 
A kibocsátások és a CO2-kibocsátás további minimalizálása érdekében az árukat a lehető legkörnyezetkímélőbb módon szállítják. A szállítódobozok többszöri felhasználásával évente több tonna hulladék kerülhető el – 2020-ban 2019-hez képest mintegy 33 tonna hulladékot lehetett megtakarítani. Emellett a vállalat székhelyén az állatok és növények számára természetközeli élőhelyeket tartanak fenn. 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .