Divat

A PINKPONILO programjai a Design héten

2021.október 14-16.

A Pinkponilo stúdió 2021-es stratégiai eleme a tudásbázisú stúdióvá fejlődés, a tudatos életmódra, designra és művészetre építve. A stúdió új célkitűzesei között szerepel, hogy minél több művészeti fókuszú projekteknek adjunk otthont Paloma udvari műhelyünkben. Ezen elképzelések mentén kerül megrendezésre a MNTS MSKNT workshopja és az azt kísérő kiállítás a 2021-es Budapest Design Week-en, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Az MNTS MSKNT Burány Vera, a Pinkponilo tervezőjének önálló projektje, amely a ruháinkhoz való személyes kötődést helyezi középpontba. A megváltozott szerepeket, élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat és az ezekhez köthető ruhadarabokat vizsgálja. Célja, hogy vásárlói ki nem használt, de magas érzelmi töltettel rendelkező ruháikat egy közös tervezői folyamatot követően új életre kelthessék. A márka célja, hogy minden megvásárolt ruha hordozzon magában egy darabot a vásárló régi kincsiből.

A kiálltáson debütál Tóth Fanni, a Budapesti Metropolitan Egyetem idén végzett textiltervező MA szakos hallgatójának textilkollekciója is:

„Az Eco Stories c. projektben a múltat rétegeztem a jelennel, ami többet mutat, mint az én személyes történetem. Emlékekkel átszőtt, családi hímzett textileket használtam fel egy új, funkcionális anyagkészlet létrehozásához. Nem csupán az alapanyagot kölcsönöztem nagyszüleink idejéből, hanem a korszakra jellemző mentalitást is, miszerint mindent újra fel lehet használni valami másra. Kortárs technikákkal; szitanyomással és gépi hímzéssel írtam át a hagyományos motívum rendszert és írtam tovább a régi szövetek történetét. A projekt fő célja az upcycling népszerűsítése mellett az, hogy megtanuljuk értékelni a ruhatárunk darabjait, a már legyártott textileket és gyógyítsuk meg, tartsuk a körforgásban, ha már az adott darab nem tudja betölteni eredeti funkcióját.” 

A kiállításon a Budapesti Metropolitan egyetem design- és művészetmenedzsment MA szakos elsőéves hallgatók munkái is helyet kapnak.

A program a Budapest Design Week 2021 fesztivál hivatalos programja.

Nyitvatartás:

  • október 14-15. 15:00-19:00
  • október 16. 12:00-16:00

A belépés minden látogató számára ingyenes.

Helyszín: Pinkponilo stúdió, Paloma udvar, 5. kerület, Kossuth Lajos u. 14-16.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .