patronage-2021

Divat

A Patronage 99’ Alapítvány pályázat díjazottjai

Fotók: ALAPFY LÁSZLÓ

A Patronage 99 Alapítvány megalapítója és mentora dr. Medgyessy Ildikó divatszakember, aki 2020. február végén hagyományteremtő szándékkal indította útjára a divatdíjat.
A pályázat célja: A hazai öltözködéskultúra fejlesztése, az elegáns és a mindennapi (pret-a porter) öltözékek használatának ösztönzése és megszerettetése. Az elnevezés kettős értelmű: franciául a ’patronage’ szabásmintát jelent, de egyben utal egymás segítésére is. A két 9-es, azaz a 99-es, az alapító és leánya szerencseszáma. 
A pályázat témája: A város és a természet kapcsolata a női és a férfi öltözködésben

A pályázók maximum 2 modellel nevezhettek. A pályázóktól személyes bemutatkozást és a pályamunkák részletes leírását kérte a kiíró. A pályamunkák beérkezésének határideje: 2020. október 15. volt. A kiírás szerinti eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadó eredeti időpontját a járványhelyzet miatt többször kellett módosítani. Végül a modellek előzsűrizésére 2021. május végén, a legjobb 10 modell zsűrizésére pedig 2021. szeptemberében került sor.

Színvonalas, kreatív pályaművek érkeztek a kiírásra. A beérkezett 16 pályázatból a szakmai zsűri a legjobbnak tartott tíz modellt választotta ki. A szakmai zsűri ülését megelőzően személyes találkozóra is sor került. A szakmai zsűri tagjai: Ecker Gabriella TMTE főtitkára, dr. Ács Klára nemzetközi és hazai divatszakember, Dobos Emese a HVG Online újságírója, Medgyessy Ildikó az Elegant Design Zrt elnök-vezérigazgatója és Török Anna divattervező művész voltak. A szervezők között volt a Patronage Alapítója és Szabó Dorottya az alapítvány kurátora.  
A díjkiosztó zsűri elnöke Benes Anita divattervező, elnökhelyettes, Benczik Judit MOME egyetemi tanár, Kissné Kászon Gabriella a VOSZ BPMRSZ elnöke, dr. Csaba Anna-Mária a Divat és Marketing kiadója és főszerkesztője, Horn Enikő divattervező, Tóth Auguszta a Joy Magazin reklám szakembere és Medgyessy Gergely az Elegant Design Zrt. igazgatója voltak. Az esemény fővédnöke Vámos Magda a magyar és a nemzetközi divat jeles szakembere volt. 

A PATRONAGE pályázat díjkiosztó gálája 2021.09.17-én a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarában ünnepélyes keretek között került sor. Dr. Medgyessy Ildikó megnyitó szavai után Lőrincz Gergely a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara Kézműves Tagozatának elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Medgyessy Ildikó Mónika, az Elegant Design Zrt elnök-vezérigazgatója vállalta a konferanszié szerepét. Bevezetésként az Elegant Design néhány modelljét tekinthették meg a meghívottak. Ezután került sor a díjkiosztó ünnepségre, amelynek során Ildikó felolvasta a díjazottak bemutatkozó sorait, a pályamű szöveges leírását, majd megtekinthettük a modelleke, és végül sor került a díj átadására. A győztes pályázó 300 000 forintot, a második helyezett 150 000 Ft-ot, a harmadik helyezett pedig 100 000 Ft-ot kapott. Valamennyi pályázó kapott oklevelet.

 A díjazottak

1/7 Medgyessy Ildikó Mónika, az Elegant Design Zrt elnök-vezérigazgatója és Dr. Medgyessy Ildikó, a pályázat alapítója

kép 1 / 7

A győztes Olimpia modell tervezője Pécz Tekla, a díjat Benes Anita a zsűri elnöke a Daalarma márka megvalósítója adta át. A második díjat Vass Aranka Adelina kapta, a díjat dr. Medgyessy Ildikó adta át. A pályázat harmadik helyezettje Imely Judit, a díjat átadta Roger Perez úr, francia divatszakember adta át. Az Elegant Design Zrt Különdíját A természet új arcai c. női kabát tervezője Besszer Bettina kapta, a díjat Medgyessy Ildikó Mónika az Elegant Zrt elnök vezérigazgatója adta át. A Magyar Könnyűipari Szövetség különdíjat Németh Kiss Renáta nyerte, a díjat Kokasné Palicska Lívia elnökasszony adta át. A modell neve Tél a Halászbástyánál.  

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .