Business Divat

PANTONE: a 2022-es év színe a Li-La-Laune

Anja Haak/ TextilWirtschaft

Lila eső vagy Milka tehén? Valószínűbb, hogy ez utóbbi a következő év új színének hangja, amelyet az amerikai Pantone színspecialista minden évben karácsony előtt szokott bejelenteni.

Very Peri” a neve az új színnek, a kódja Pantone 17-3938

A „Peri” jelentése manó vagy tündér, ami nem feltétlenül segít a tónus pontos leírásában. „Dinamikus kék, élénk vöröses-lilás árnyalattal, amely az örökzöldek virágaira emlékeztet” – írják róla a Pantone szakértői a sajtóközleményben. Talán leginkább az ibolya és a lila keveréke. Ez a kék szín a hűség és állandóság fúziója a vörös szín erejével és energiájával, ami egy hihetetlenül vidám és meleg árnyalatú kék színt hoz létre egy erőteljes új együttes életre keltésével.

Az év Pantone-színe 2022: Oh, là, là, là, lila

1_12-Sander

kép 1 / 12

A választás nem teljesen meglepő. A divatban a lila finom árnyalatai már több szezon óta újra és újra megjelennek a kifutókon és a kollekciókban. Egészen vagy diszkrét akcentusként. Már a szeptemberi müncheni Fabric Starton feltörekvőnek számított az ibolya és a lila is.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója a választást magyarázva elmondta: „A soha nem látott változások világába lépünk, és a Very Peri kiválasztása teljesen új aspektust ad a jól ismert és nagyra becsült színcsaládnak.” Az új színt a Pantone Color Institute választotta. A Pantone Év színe tükrözi, hogy világszerte mi történik a társadalomban, és kifejezi azt a reményt, hogy az emberek a színekben megtalálják a válaszokat – tette hozzá Laurie Pressman alelnök.

Az új szín alkalmazási lehetőségei rendkívül változatosak. A divat mellett, ahol önkifejezésre és kísérletezésre sarkall, a kozmetikumokban, valamint a belsőépítészetben is sok lehetőséget lát. A Very Peri a Microsoft Teams platform minden felhasználója számára is ismerős lehet. A Pantone ugyanis összefogott a technológiai óriással, hogy a szín népszerűségét egyéni Teams háttérképeken, Windows háttérképeken, egy új Edge-designon és egy Power Point sablonon keresztül népszerűsítse.

Az év színének kiválasztásakor a legkülönbözőbb ágazatok színtrendjeit használják fel. Figyelembe veszik a szórakoztató- és filmipart, a művészeti gyűjteményeket és az új művészek alkotásait, a divatot, az összes dizájnterületet, a népszerű úticélokat, valamint az új élet- és játékstílusokat. A Pantone szerint a közösségi médiaplatformok és még a közelgő, globális hatósugarú sportesemények is segíthetnek a színtrendek meghatározásában.

A 2000-es évre választottak először egy színt. 2021-re még kettő volt: az egérszürke és a napsárga, 2020-ban egy klasszikus kék, előtte korall, és már 2018-ra is beszállt a versenybe a Pantone egy lila árnyalattal. Ez azonban sokkal erősebb és pirosasabb árnyalatú volt, mint a Very Peri.

Pantone: a 2022-es év színe  – https://www.instagram.com/pantone/

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .