Divat

A NUBU 2022-es tavasz-nyári kollekcióját Simon Zsolt József kerámiái ihlették

BCEFW 2022. tavasz-nyár

A 2021-es Budapest Central European Fashion Week bemutatója keretében láthatta először a nagyközönség a NUBU 2022-es tavasz-nyári kollekcióját. A tervező, Garam Judit missziójához híven ismét egy elismert magyar alkotóművész munkáiból inspirálódott, most Simon Zsolt József keramikus művész a növényi és állati lét határán egyensúlyozó, vázszerű kerámiái ihlették meg.

1/14 NUBU FPA_3792

Simon Zsolt József munkáiban különösen domináns a fehér és fekete szín, melyek a NUBU jövő tavasz-nyári kollekciójának alapszínei, a khaki, terrakotta és púder szintén a keramikus művész alkotásaira reflektálnak. A kollekció darabjaira jellemző aszimmetria és csavart formavilág ugyancsak az alkotómunkáira reagál, és a felhasznált textilek textúrája is a kerámiák strukturált felületére utal.

A friss anyaghasználat és anyagkezelés, amely a keramikus művész egyik védjegye, szintén visszaköszön a 2022-es tavaszi kollekció nyers szél-eldolgozásaiban, ezzel keltve félkész, friss hatást. Az indikáló kerámiák strukturált szerkezete és vázrendszere jól felismerhető a NUBU új ruhadarabjainak részleteiben, a gumírozásban és húzásokban. A printek és a minták szintén Simon Zsolt József alkotásainak formavilágát tükrözik, akárcsak a ruhák derékhangsúlyos, nőies sziluettjei.

 

„Az utóbbi időben festőművészek alkotásai inspirálták a kollekciókat, de Simon Zsolt József kerámiáinak ambivalenciája annyira megfogott, hogy nem volt kérdés, a nehéz kerámiák légiessége lesz az, ami utat mutat számomra az új tavasz-nyári kollekció tervezésében. Ezek az igazán különleges alkotások át vannak itatva egy olyan könnyedséggel és optimizmussal, amik számomra a napsütötte évszakokat idézik. Mindig nagy izgalom a bemutató előtti néhány hét, ismét különleges élmény volt látni, ahogy a kifutón éltre kel, amin a kollegáimmal hosszú hónapokig dolgoztunk. Remélem, minél többeket magával ragad az új kollekció világa, és ismét sokaknak okoz majd örömet a NUBU életérzés” – árulta el Garam Judit.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .