Divat

A női felsőruházat jövő nyári várható fő irányai

2021 TAVASZI DIVATELŐREJELZÉS

Gudrun Allstädt és Silke Emig/ TextilWirtschaft

Lassan kezdődik az előrendelések időszaka. Látszódnak a meghatározó irányok. A női divat két trendje a New Normal (új hétköznapi) és a Fresh Fun (friss öröm)

Két nagy irányzat uralja a jövő év tavaszának divatját. A legutóbbi hónapok hatása is jelentős szerepet játszik bennük. 

2021 tavasz-nyári női ruházat: New Normal

Egyrészt megjelenik egy újfajta realizmus, amelynek középpontjában letisztult, egyszerű, időtlen modellek állnak. Minimalizmus továbbfejlesztve. Klasszikus modellek újraértelmezve. Az újszerűség az arányokkal való innovatív játék, erőteljes struktúrák és igényesen kidolgozott részletek révén jelenik meg. Világos, fényes színek játéka erősíti a nyugodt, de mégis pozitív hangulatot.

2021 tavasz-nyári női ruházat: New Fun

A másik irányzat határozott életörömet tükröz. Vágyat és alapvető jókedvet. Meghatározók az innovatív módon alkalmazott színek. Az eltérő színblokkok helyett gyakran egy szín különböző árnyalatait használják.  A púderszíntől a pinkig, a rózsaszíntől a pirosig, az orgona árnyalattól a liláig, a barack árnyalattól a mangóig, a mentától az almazöldig. Ezeket a színeket újfajta, elsősorban a természethez köthető nyomott minták kísérik. Ez egy olyan egyre jobban érvényesülő jellemző, amely a válság következményeként jelenik meg a természet iránti tudatosság, a meglassulás, a lényegre koncentrálás igényében.  

Mindkét irányzatban a kényelem az alapvetően meghatározó. Ezúttal nem csak a divat szempontjából, hanem elvárásként, a hétköznapok elengedhetetlen részeként jelenik meg.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás
Oldal tetejére