Business Divat

A Mey az első FSC® tanúsítvánnyal rendelkező ruházati gyártó Németországban

A Mey az első olyan vállalat Németországban, amely FSC® tanúsítvánnyal rendelkező textilruházati termékeket hoz forgalomba. Ezzel világszerte az FSC® tanúsítvánnyal rendelkező ruházatok egyik első tanúsításával rendelkezik. Ez a minősítés segít eligazodni a fogyasztóknak, hogy tudatosan döntsenek az erdei erőforrások felelősségteljes felhasználásával készült termékek mellett.

A mindennapi életben használt termékek története iránt folyamatosan nő az érdeklődés. Sok fogyasztó számára fontos, hogy ne okozzon kárt a természetben vagy az emberekben, hogy társadalmi és ökológiai felelősséget viseljen.

A Forest Stewardship Council® (FSC) egy nemzetközi szervezet, amely elősegíti a világ erdőinek környezetbarát, társadalmilag felelős és gazdaságilag ésszerű kezelését. Az FSC® tanúsítás igazolja, hogy az FSC® jelöléssel ellátott termékek valóban hozzájárulnak a fenntartható erdőgazdálkodáshoz. Az erdőtől az utolsó feldolgozási lépésig biztosítja a tanúsított és ellenőrzött anyagok megfelelő használatát.

A 2021-es őszi / téli kollekciótól kezdve minden FSC® tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagból készült Mey termék címkéjén vagy csomagolásán ezt fel is tüntetik. Ez egyértelművé teszi, hogy ezek a termékek olyan faalapú anyagokat tartalmaznak, mint a Tencel ™, modál, mikromodál vagy viszkóz, és sikeresen átesett a független SCS Global Services tanúsítótestület külső tesztjein. FSC® tanúsítvánnyal rendelkeznek, és támogatják a fenntartható erdőgazdálkodást.

florian-mey-mey

„Számunkra a fenntarthatóság nem trend, hanem hagyomány. Ezért 1928 óta az átlátható és regionális értékteremtésre támaszkodtunk. Az FSC® tanúsítvánnyal rendelkező nyersanyagok használatával egyrészt megpróbáljuk tovább-erősíteni fenntartható értékláncunkat, másrészt ügyfeleinket meg akarjuk ismertetni ezzel a fenntartható alapanyaggal. ” Florian Mey, a Mey Group ügyvezetője.

„Örömünkre szolgál, hogy a Mey révén most először van egy német FSC® tanúsítvánnyal rendelkező ruházati gyártó, és reméljük, hogy még sok más divatmárka fogja követni.” Uwe Sayer, az FSC Deutschland ügyvezetője.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .