Business

A McArthurGlen outlet-specialista nem kér bérleti díjat

KÖNNYÍTÉSI CSOMAG AZ ÉV VÉGÉIG

Tim Dörpmund/ TextilWIrtschaft

A McArthurGlen üzemelteti többek között a neumünsteri outlet központot (címlapfotó). A cég tervet dolgozott ki a bérlők támogatására.

A dizájner-outletekre szakosodott McArthurGlen csoport a bérleti díjakkal támogatja a márkákat és a koronavírus járvány miatt részben elengedi az alap- és a forgalomtól függő bérleti díjakat, valamint a marketingköltségeket.

 Néhány outlet a korlátozások enyhítését követően a turisták tömegeinek elmaradása ellenére ismét viszonylag jó forgalmat tud elérni. Ezt mutatja a TextilWirtschaft nemrégiben végzett felmérése. Petr Proy, a McArthurGlen igazgatója szerint is:

„Jelentős kereslettel találkozunk a casual és a sportruházat területén, mindenekelőtt a fitnesz és lifestyle árukörben a jóga, kerékpáros és futó felszereléseknél. A gyermekruházat, a játékok, valamint a lakás és lakberendezési termékek esetében is növekvő forgalom tapasztalható.”

Vannak azonban kivételek:

Ezzel szemben csökken a kereslet az utazási cikkek, például a kofferek vagy az üzleti öltönyök és az estélyi ruházat iránt”,  mondja Proy. A gyári outlet-központok specialistája, amelynek 25 üzletközpontjából időközben 18 már újra kinyitott, támogatási csomag kidolgozásával segíti bérlőit.

Eszerint az április 1-től június 30-ig terjedő időszakra vonatkozóan a cégcsoport minden bezárásra került központ esetében lemond az alap és a forgalomtól függő bérleti díjakról és a marketing-hozzájárulásról. Az alap bérleti díjat a központok újranyitását követően sem számítják fel. A cég bejelentette, hogy azután július 1-től az év végéig vagy egy „lényegesen lecsökkentett minimális bérleti díjat vagy a forgalom alapján számított bérleti díjat” számítanak fel, „amelyik a kettő közül magasabbra jön ki”.

J.W.  Kaempfer Jr., a McArthurGlen elnöke szerint:

A koronavírus járvány az egész társadalmat és a mi szakmánkat is rendkívüli kihívások elé állította. A márkákkal való hosszútávú partneri együttműködés a legfontosabb a McArthurGlen számára, ezért tudtuk, tennünk kell valamit, hogy támogatást adjunk a válság közepette.

Eközben a cégcsoport a válság ellenére változatlanul fenntartja a már elfogadott bővítési terveit. A két már építés alatt álló projekt, a Paris-Giverny Designer Outlet és a Birmingham melletti West Midlands Designer Outlet lesznek a következő, a McArthurGlen által megnyitandó üzletközpontok.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás