Business

A Max Tex Akadémia nyit a ruhagyártók felé

Bővül a fenntartható textiltermelés iránt érdeklődők köre

Kirsten Reinhold/ Textilwirtschaft

A szászországi Akadémia számos tagja már régóta aktív a fenntarthatóság terén: Például a Dibella, amelynek ügyvezetője az Akadémiát működtető Max Tex elnökségi tagja is, segíti az indiai biopamut termelőket a génmódosítás nélküli vetőmag beszerzésében.

 
Az év elején alapított Max Tex „Akadémia a fenntartható textiliákért” tevékenységében eddig túlnyomó részt céges ügyfelekkel bíró, munkaruházattal, szállodai textíliákkal és céges egyenruhákkal foglalkozó vállalatok vettek részt, de az Akadémia egyre inkább a divatszakma szereplőit is meg kívánja szólítani. Az első ilyen tagok közé tartozik a Hess Natur Alapítvány mellett a Petermann öltönygyártó cég és a Leit & Held táskamárka. A programban a fenntartható termeléssel kapcsolatos összes témakörben szerveznek szemináriumokat.

Az Akadémiát a Max Tex, textilgyártók, konfekcionálók, nyersanyagtermelők, textilipari szolgáltatók, tudományos intézmények és fiatal start-up-ok 2014-ben alapított nemzetközi egyesülete működteti, amelynek célja, hogy az egész textilipari értékteremtés folyamán biztosítsa a fenntartható működést. A hálózatnak időközben 46 vállalat lett tagja, köztük fonalgyártók mint a Lenzing, tanácsadók mint a Climate Partner és oktatási intézetek is, mint a Niederrhein Főiskola. 2018 óta a csoporthoz tartozik a bázeli székhelyű Ecos AG. is.

Az Akadémia, amelynek szolgáltatásait saját adatai szerint az elmúlt négy hónap folyamán több mint 1000 résztvevő vette igénybe, azt tervezi, hogy a textilágazat minden résztvevőjét megkeresi programjával, amelyben olyan témakörök szerepelnek, mint a beszállítói lánc iránti felelősségről szóló német törvény, a beszerzés irányelvei és a Grüner Knopf (Zöld Gomb) állami védjegy megszerzésének útja.

„A mostani természeti katasztrófák és a koronaválság komoly következményei megmutatják, milyen további területekkel kell sürgősen foglalkoznunk. Az újrafeldolgozás, a klímavédelem, a klímasemlegesség, logisztika és a beszállítói lánc ellenállóképessége azok az egyre fontosabb témák, amelyekkel ki akarjuk egészíteni a Max Tex programját és komoly eszközöket kívánunk adni tagvállalatainknak ahhoz, hogy megbirkózzanak a bonyolult kihívásokkal”, nyilatkozta Ralf Hellmann, a munkaruházati termékekre specializálódott Dibella cég ügyvezetője, akit most választottak meg a Max Tex igazgatótanácsi elnökének

A német gazdasági együttműködési és fejlesztési minisztérium támogatásának köszönhetően a legtöbb rendezvényen ingyenes a részvétel.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .