Business

A Louis Vuitton elhatárolódik Michael Jacksontól

Tim Dörpmund/ TextilWirtschaft

Virgil Abloh Michael Jacksonra, mint inspirációforrásra alapította a Louis Vuitton számára tervezett januárban bemutatott második kollekcióját. A közelmúltban az elhunyt énekessel kapcsolatban előkerült gyermekmolesztálási vádak hatására a luxuscég úgy érezte, magyarázkodnia kell. 

Virgil Abloh kreatív igazgató és Michael Burke elnök-vezérigazgató egy sajtóközleményben nyilvánították ki, mennyire fontos a Maison számára a gyermekek jóléte. Szigorúan elítélem a gyermekek, az erőszak és az emberi jogok megsértésének bármilyen formáját, nyilatkozta M. Burke. Abloh Michael Jacksonra a popkultúra művészére utalt a kollekcióval, amelyet a nyilvánosság ismert, és amely művészek és tervezők generációit inspirálta. Az LVMH leányvállalat megszünteti azoknak a termékeknek a gyártását, amelyek Michael Jacksont ábrázolják, képviselik vagy egyértelműen utalnak rá. 

A mostani nem az első eset, hogy egy luxusmárkának foglalkoznia kell a termékeikkel kapcsolatos ellenérzésekkel a mögéjük elképzelt inspirációk miatt. Az egyik legutóbbi példa erre a Burberry. A brit márka óriási felháborodást vívott ki egy olyan kapucnis felsővel, amelynek húzózsinórja akasztófa-kötélre emlékeztet. A márka reagált a felháborodásra és megígérte, hogy a jövőben jobban figyel az érzékenységekre.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás