Business

A Lanius javító- és újraértékesítő szolgáltatást indít

a ruhák éllettartamának meghosszabbítása a cél

Anja Probe/ TextilWirtschaft

Nyitókép:: Lanius – Annabelle Homann, a cégalapító Claudie Lanius lánya, videofelvételen ad tanácsokat a minőségi ruhák helyes ápolásáról.

A kölni székhelyű Lanius Fair Fashion-Label (tisztességes divatmárka) arra törekszik, hogy minél hosszabb élettartamú kollekciókat nyújtson vásárlóinak, hogy ezzel is elkerülhessék textíliáik szeméttelepre kerülését. A vállalat szerint mindehhez kortalan és magas minőségű ruhái, valamint azok megfelelő kezelése járulhat hozzá.

Ennek érdekében ügyfeleik felé új szolgáltatással jelentkeznek. A Care – Repair – Resell (Gondozás – Javítás – Újraértékesítés) menüpont alatt például videókat és javaslatokat találhatunk a megfelelő textilápolásról, középpontba helyezve a mosás, szellőztetés, hajtogatás és vasalás szempontjait. A Lanius saját mosószert is árul. A 2021/22-es őszi/téli kollekció minőségi kötött darabjairól szóló tájékoztatók az ápolási címke vonalkódján keresztül elérhető linken találhatók.

„A kortalanság jelenleg az egyik legnagyobb előnyünk”

Négy üzlet, egy online-áruház és nagykereskedelem. Claudia Lanius 1999-ben alapította a Lanius fair fashion márkát. A 2020-as válságos évet sikerült jól átvészelnie a vállalatnak. A helyhez kötött üzleteket leszámítva még növekedni is tudtak: 2019-hez képest az online-áruház mintegy 44%-os pluszt ért el tavaly.

A Lanius megállapodást kötött két partnerével termékei javításáról és továbbértékesítéséről. Claudia Lanius divatkarrierje kezdete óta együttműködik a kölni PlisseeBecker szabászattal, amely az Európai Unió területén ruhajavító szolgáltatásokat fog indítani. A vásárlók a sérült ruhaneműiket, amelyeknek nem kell feltétlenül a Laniustól származniuk, a DHL futárszolgálattal beküldhetik javításra. A ruhák elkészítése két-négy héten belül történik, a javítási költségek 25 eurótól indulnak.

lanius-textilwirtschaft
Balról jobbra: Annabelle Homann (Lanius), Rolf Teichmann (PliseeBecker) és Claudia Lanius. Közösen szeretnék meghosszabbítani a ruhák élettartamát.

A megunt ruhadarabok újraértékesítésével a Lanius a Buddy & Selly nevű céget bízta meg. Az ügyfelek régi ruháikért pénzt, vagy a Lanius online-üzletében levásárolható utalványt kapnak. „Öt évesnél nem régebbi, ápolt és tisztított állapotú, magas minőségű márkás divattermékeket értékesítenek a Buddy & Selly márka-adatbázisa segítségével.”

Az egész projektet Annabelle Homann COO, a cégalapító Claudia Lanius lánya indította útjára: „Legfőbb „lassúdivat” slow fashion jelmondatunk így hangzik: A divat értékes – akár egy szezonon túl is. A Care – Repair – Resell elnevezésű projektünkkel aktívan szeretnénk hozzájárulni ruháink élettartamának meghosszabbításához.”

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .