Business

A kiskereskedelem fejlődési irányai 2023-ban

Nemzetközi szakvásárok – Euroshop 2023

Stratégiai perspektíva és bátorság kell, no meg hajlandóság a megújulásra

Ulrich Spaan, az EHI Retail Institute ügyvezetésének tagja: A kereskedelmi ágazat szerte a világban és minden tekintetben a legnagyobb kihívásokkal szembesül a második világháború óta.  A rohamosan emelkedő energiaárak mindenekelőtt az élelmiszer-kereskedelemben jelentenek megterhelést, ahol a hűtés, fagyasztás, az eladótér mérete és a nyitvatartási idők miatt kiemelkedő az energiaköltség aránya. Emellett a nyers- és alapanyagárak, valamint a szállítási költség emelkedése és számos termék esetében a szállítási láncok jelentős zavara jelent korábban nem tapasztalt mértékű megterhelést a kereskedelmi vállalatoknál. Ezt tetézi még a legújabb világméretű politikai felfordulás, valamint a magas infláció okozta jelentős visszafogottság a fogyasztók körében, a létszámhiányról és a még mindig jelenlévő világjárványról még nem is beszélve. 
Egy ilyen viharos korban, mint a mai, a kereskedelmi vállalatoknak minden eddiginél alaposabb stratégiai gondolkodásról, bátorságról és megújulási hajlandóságról kell tanúbizonyságot tenniük. A jelenlegi feltételrendszertől függetlenül ugyanis számos lehetőség és növekedési potenciál mutatkozik, amelyhez a sokrétű és a világon egyedülálló kínálatánál fogva tökéletes tájékozódási és kapcsolatépítési platformot kínál az EuroShop szakvásár. 
A seregszemle nyolc, a kereskedelmi jelenleg tapasztalható irányzatait meghatározó „forró témát” azonosított:

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság a kereskedelem minden területén kiemelt stratégiai jelentőségű feladattá vált. Számos kiskereskedelmi vállalat törekszik arra, hogy a beszállítói lánc teljes egészében klímasemleges legyen. Ennek megfelelően fontos szerepet kap a fenntarthatóság az EuroShop minden dimenziójában és a kiállítóknál bemutatott termékek és szolgáltatások kínálatában is fajsúlyosan jelentkezik az üzletberendezéstól és standépítéstől a fénytechnikán és vizuális merchandisingon át a kiskereskedelmi technológiáig, de a hűtéstechnikában, az energia-gazdálkodásban és a catering felszerelésekben egyaránt – a fenntarthatóság minden eddiginél nagyobb mértékben nyomja rá a bélyegét az EuroShop 2023 szakvásárra.

Élmény

Bármilyen fizikai hely vagy terem kialakításánál az egyre terjedő digitalizáció korában minden eddiginél nagyobb figyelmet kell fordítani a lelkesedést kiváltó, az időzésre és a visszatérésre késztető élmények teremtésére. Fontos ebben az érzékszervek megszólítása és a hangulatos légkör megteremtése, emellett viszont a különböző digitális csatornák zökkenőmentes bevonása, hogy minden tekintetben pozitív legyen a vásárlói élmény. Az EuroShop számos kiállítói standja pontos ilyen élményvilágot nyújt és ezért is feledhetetlen a vásárlátogatás.

Összekapcsolt értékesítési csatornák

Az online és offline kereskedelem összefonódásának újabb nagy lendületet adott a koronavírus-világjárvány. Az online előre összeválogatott vásárlás személyes elhozatallal bevett dolog a fogyasztók szemében, számos kereskedő összevezette az online és offline hűségprogramjait, így a vásárlók teljeskörűen láthatják a korábbi vásárlásaikat. A digitális és helyhez kötött csatornák zökkenőmentes összekapcsolása a jövőben elkerülhetetlen minden kereskedelmi vállalatnál.

Vevőközpontúság

A vevő és a vevő igényei állnak a középpontban. Számos kereskedelmi vállalat keresi az egyre szorosabb kapcsolatot a végfelhasználóival, hogy testre szabott és egyéni digitális szolgáltatásokat kínálhasson a vevőinek. Ebben a tekintetben kiemelten fontos szerepe van a vevők okostelefonjának, hiszen ezen futhat a digitális tanácsadó asszisztens, ezen küldhetik a megszemélyesített ajánlatokat, a digitális utalványokat és itt működnek a hűségrendszerek is.

Okos üzlet

Az elmúlt években rohamos ütemben terjedt a digitalizáció a kereskedelemben, és ennek az is a következménye, hogy a helyhez kötött üzleteket egyre nagyobb fokú technológiai intelligenciával ruházzák fel. Így fejlődött ki az automatizált üzleti koncepciók sokasága, amely messzemenően digitalizált módon biztosítja a vásárlás folyamatát. Fontos szerepet játszanak ebben a különböző érzékelők és képfelismerési technológiák, gyakran más alkalmazásokkal, mint például a készletet felügyelő és készlethiányt felismerő „okos” polcokkal, intelligens elektronikus ármegjelöléssel és kihelyezőkkel vagy akár mérlegekkel.

Külső helyszínek

A helyhez kötött kereskedelmi koncepciók sikeréhez ma már gyakran nem elegendő kizárólag az értékesítési funkcióra szorítkozni, sokkal inkább olyan helyet kell varázsolni az üzletből, ahol az emberek jól érzik magukat, ahová szívesen járnak és valójában nem is csak a vásárlás kedvéért. A dizájn, az anyagválasztás, a megvilágítás, a vendéglátási kínálat, de a digitális kínálat is döntő mértékben járulhat hozzá ilyen külső helyszínek sikeréhez és az EuroShop ebben is fontos iránymutatással szolgál.

Energiagazdálkodás

A kereskedelmi üzletek energia-fogyasztásának pontos vezérlése és felügyelete az energiapiaci változások tükrében a jövőben egyre inkább kritikus sikertényező lesz minden kiskereskedelmi vállalatnál. Döntő szerephez jutnak az innovatív és intelligens technológiai megoldások, ha arról van szó, hogy hatékonyan, mégis a vevőt középpontba helyező megoldásokkal világítsunk, hűtsünk és klimatizáljunk. Komoly lehetőségeket kínálnak ehhez a mesterséges intelligencián alapuló elemző és előrejelző platformok.

Virágzó belvárosok

Az egyik legfontosabb társadalmi feladatunk az lesz, hogy miként őrizzük meg a belvárosokok vonzerejét és életképességét. Az EuroShop a teljes eszköztárat felkínálja a kereskedelemnek ahhoz, hogy a jövőben is a belvárosok felvirágoztatása jegyében alakítsák a helyhez kötött értékesítésüket. A Future Urban Lab ezen kívül lehetőséget kínál a szakmai látogatóknak ahhoz, hogy saját maguk valósítsák meg a jövőbeni belvárosokról alkotott elképzeléseiket.

Az EuroShop 2023 éppen a felvázolt fejlődési irányok miatt ígérkezik rendkívül érdekes seregszemlének. Örömmel várjuk a kezdetét.

Magyarországi képviselet
BD-EXPO Kft.
Máté Szilvia
tel.: 1/346-0273, 20/977-9953
e-mail: s.mate@bdexpo.hu
www.bdexpo.hu

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .