Divat

A Kétfecske újrahasznosított és hulladékmentes ruhákat mutatott be a Fashion Revolution Week-en

Április 22. és 29. között megtartott divatforradalom hetén, a budai Márai Sándor Művelődési Házban szervezett divatbemutatón nagy sikerrel mutatkozott be a Kétfecske öltözéksora, „Kössz, Nagymama!” címmel. 

2fecske-bemutato-2023

Az újrahasznosított textilekből készített, izgalmas stylinggal felturbózott összeállítások a nyári fesztiválok forgatagába repítették a nézőket. A hagyományos, népi vonalvezetéseket, hímzett és csipke motívumokat újrahasznosító Kétfecske ruháihoz társíthatunk menő, fekete, fehér vagy éppen színes bakancsokat. A Kétfecske ruhák értékét a kreatív újragondolás, a nulla hulladék és a régi textilek újrahasznosítása adja.

A márka alapítója Kocsis Angéla elkötelezett hirdetője a fenntarthatóságnak. A mosonmagyaróvári Bohém Tanyát működtető kreatív szabó és ruhatervező retextil programjaival rendszeresen megfordul iskolákban, céges rendezvényeken és egyéb közösségi programokon is. A Kétfecske márkanév alatt is ezt a missziót folytatja, a kidobásra ítélt, nem használt ruhákból, lakástextilekből és kézimunkákból alkot újat. Egyedi és megismételhetetlen szoknyái, kiegészítői mellett bespoke öltözékeket, menyasszonyi, menyecske- és színpadi ruhákat is készít. Ő tervezte és varrta többek között Hegedűs Bori énekesnő újrahasznosított, hulladékmentes három az egyben ruháját, melyet A Dal c. televíziós vetélkedő színpadján viselt egymás után három alkalommal, három változatban.  

A Kétfecske boldogságot, életörömöt sugárzó, vidám, színes ruháit a környezetükre figyelő, tudatos, nőies nőknek készíti, akik fesztelenek, nyitottak, szeretnek táncolni, nevetni, forogni-pörögni, hajat lobogtatni, cikázni, mint a fecskék, hogy mindenki szeme megakadjon rajtuk. Hogy az egész világnak hirdessék a lényükkel: »Az élet szép!«

A környezettudatos választás egyre fontosabb a fiatalok öltözködésében is. Aki Kétfecske ruhát vásárol, a legfenntarthatóbb megoldást választja, ami nemcsak az anyagok újrahasznosításában, hanem az okos formákban is megjelenik. A szoknyák gumis, állítható derékmegoldásainak köszönhetően ugyanazt a darabot több méret, testalkat és korosztály cserélgetheti egymás között. A kiegészítők variálásával pedig éppúgy viselhetjük egy őrült fesztiválon, mint egy elegáns alkalmon, vagy csinos mindennapi viseletként. Ugyanúgy hordhatja egy kamaszlány egy koncerten, mint az anyukája, amikor leugrik a boltba. 

(https://www.ketfecske.hu/)

A márkáról

A Kétfecskénél a ruhatervezés során mindig az újrahasznosítás és az ésszerű anyagtakarékosság, a hulladékmentességre való törekvés, a textilek élettartamának növelése áll a fókuszban. Angéla a ruhaformáit gyakran hajtogatással, ráncolással alakítja ki, szívesen merít a népviselet formavilágából. Erős színek, nőies vonalak, vidám, vidékies, nosztalgikus, bohém hangulat jellemzi. Szoknyái a hosszú élettartam jegyében könnyedén kombinálhatók, rétegezhetők. Méretük tetszés és igény szerint változtatható, hogy ezáltal több méretet is átöleljen, a tulajdonossal „együtt nőjön”, a ruhadarab minél tovább használatban maradjon. 
Kocsis Angéla nem a hagyományos értelemben vett kollekciókban gondolkodik, hiszen az újrahasznosításból kifolyólag mindig abból dolgozik, ami és amennyi alapanyag épp a rendelkezésére áll. Az épp adódó textilek véletlenszerűsége egyrészt korlátozó tényező, másrészt viszont épp ez jelenti számára az igazi kihívást a kreativitása kibontakoztatására. Éppen ezért itt minden ruhadarab abszolút egyedi és megismételhetetlen, mindenből csak egy darab készül.  
A Kétfecskénél minden ruhadarabnak története van, minden anyaghoz fűződik valamilyen emlék. Itt a felhasznált csipkékről, horgolásokról, hímzésekről, szőttesekről, mint megmentendő értékekről gondolkodnak, hiszen ezekbe valaki, valamikor rengeteg munkát, időt, kreativitást, szépérzéket, szeretetet belerakott, és ezeket nem engedik veszni hagyni.  
Akiknek fontos a bolygó védelme, a fenntarthatóság, a hulladékcsökkentés, a környezettudatos és etikus divat, keresse a környezettudatos Kétfecske szoknyákat a szoknyagyar.hu webáruházban.   

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .