Business

Kedvenc darabok életre keltése

FENNTARTHATÓSÁG – Javítási szolgáltatással a nagyobb fenntarthatóságért

Alexandra von Richthofen/ TextilWirtschaft

Javítási szolgáltatással az olyan prémium márkák, mint a Hanro és az Allude megtartják tehetős ügyfélkörüket. A fenntartható kínálat meghosszabbítja a kedvenc darabok és a magas árfekvésű termékek életciklusát.

A Hanro osztrák fehérneműmárka azonnali hatállyal „ápoló és javító szolgáltatást” kínál ügyfelei számára. A müncheni, bécsi és grazi Hanro üzletekben a vásárlók leadhatják a sérült termékeket. Ezeket aztán a vállalat saját magyarországi varrodájában felújítják és javítják, a tulajdonosok körülbelül két hét múlva vehetik át őket az üzletekben. A vállalat szerint a javítás elsősorban szakadások, például oldalsó varratok, szegélyek vagy eltört melltartócsatok javítását jelenti.

„Ezzel az új szolgáltatással lehetőséget szeretnénk nyújtani vásárlóinknak, hogy továbbra is viselhessék azt a Hanro terméket, amelyet megszerettek, és ne kelljen kicserélniük azt valami apróság miatt” – mondja Christiane Braun, a termékmenedzsment és tervezés vezetője az új szolgáltatásról. Emellett a szolgáltatás összhangban van a márka fenntarthatósági filozófiájával,

mert a hosszú élettartamú termékek egyben fenntartható termékek is

– mondja Braun. A javítási szolgáltatás a Hanro ügyfelei számára ingyenes; a márka minden javítható termékét képzett szakemberek újítják fel.

Ezzel a szolgáltatással a vállalat csatlakozik számos más prémiumgyártóhoz, akik lehetőséget kínálnak fogyasztóiknak kedvenc, kiváló minőségű darabjaik felfrissítésére vagy javítására. Andrea Karg, az Allude kasmírmárka kreatív igazgatója például 2015 óta kínálja a kötött termékek tisztítását, ápolását és javítását  müncheni kasmírklinikáján, függetlenül a gyártótól. Az egyetlen feltétel, hogy a kötöttáru legalább 30% kasmírt tartalmazzon. A kínált szolgáltatások a molylyukak javításától és a gombok cseréjétől kezdve a szegélyek szakszerű javításáig terjednek. A Cashmere Clinic munkatársai minden javítható terméken dolgoznak, a pulóverektől a sálakon és takarókon át a melegvizes palackokig. A szolgáltatás díjköteles, és az ár a kár mértékétől és a szükséges munka mennyiségétől függ.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .