Business

Angela Merkel jelenlétében tanácskoztak a digitalizálásból adódó kihívásokról

A kancellárnál egyeztetett a Fashion Council Germany

DIGITALIzálás

A szövetségi kormányban a digitalizálásért felelős államminiszter Dorothee Bär a kancelláriahivatalban fogadta a német divattanácsot, a Fashion Council Germany-t. Az ágazat vezetői Angela Merkel kancellár jelenlétében tanácskoztak a digitalizálásból adódó kihívásokról.

Kirsten Reinhold/TextilWirtschaft

A találkozó célja egy közös koncepció kifejlesztése és megvalósítása volt annak érdekében, hogy a német divat az egész társadalom számára szilárdan és tartósan kulturális és gazdasági érték legyen. A vendégek között ott voltak Florian Braun az Unger divatháztól, Gabriele Castegnaro a Kohnentól, John Cloppenburg a P&C Düsseldorftól, Markus Höhn a Lodenfrey-től, Jürgen Leuthe a Luisa Ceranotól, André Maeder a KaDeWe csoporttól, Ingo Wilts a Hugo Bosstól és Dorothee Schumacher divattervező.

„A mai rendezvényt egy olyan párbeszéd megindulásaként látom, amely a Németországban tervezett és/vagy gyártott divat („designed/made in Germany”) ügyét kívánja előremozdítani digitális korunkban. Az, hogy maga a kancellár is részt vett a fogadáson, a divatszektor fontosságát mutatja országunk számára”, nyilatkozta Dorothee Bär.  

Christiane Arp, a divattanács elnöke az államminisztertől érkezett meghívást a kancelláriahivatalba annak jeleként értékelte, hogy „a szövetségi kormányon belül is egyre jelentősebbnek tartják a német divattervezést a gazdaság és a kultúra szempontjából”. 

A politikai és gazdasági döntéshozók, valamint a divatágazat közötti nyílt, konstruktív párbeszéd alapvető a divat támogatásának szisztematikus felépítése szempontjából. Ez a többi kreatív szektor esetében már régóta megtörtént. „Németország kulturális gazdagsága csak a sokféle kreatív tevékenység aktív állami támogatásával fejleszthető tovább. A zene, a film és a művészet mellett a divat magától értetődően ebbe a körbe tartozik” mondja Arp. „Ez nagyszerű jelzés számunkra. Ebben az irányban megyünk tovább”, teszi hozzá Scott Lipinsky, a divattanács ügyvezetője.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Szóljon hozzá

Oldal tetejére