Business Divat

A jövő mozija – ETELE Cinema

Wow-élmény, show és egy kis varázslat közelebb, mint gondolnád

A többszörösen díjnyertes Etele Plaza 2021 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Idén tavasszal az újságírók egy exkluzív látogatás keretein belül nyerhettek bepillantást az ETELE Cinema kulisszái mögé. A körbevezetés során megismerhették a hazánkban egyedülálló felszereltségű mozi különleges termeit és innovatív technológiáit, valamint prémium szolgáltatásait.

Minőségi mozizás

Az ETELE Cinema 7000 négyzetméter alapterületével, 14 termével 1600 fő befogadására képes. Kialakítása során figyelembe vették a legkülönbözőbb fogyasztói igényeket, így a látogatók a termek és ülőhelyek tekintetében is több opció közül választhatnak.

A standard helyek egyedi fejlesztésű, prémium minőségű, skandináv designszékek, amelyek extra széles ülőfelülettel és karfa alatti tárolóval biztosítják a gondtalan szórakozást. A spanyol műbőrrel keretezett olasz szövethuzat, valamint a „glide” mechanika, azaz a dönthető háttámla és az előrecsúszó ülőfelület is mind ezt a célt szolgálják. Az összekapcsolt, elválasztó karfa nélküli kanapészékek külön-külön dönthető kialakítással az otthoni, bekuckózós hangulatot idézik.

A PREMIUM termek ülőhelyei extra széles karfákkal rajta fa asztalkákkal, beépített pohártartóval és vezeték nélküli QI-töltővel rendelkeznek, kimagasló kényelmet biztosítva a filmnézéshez. Az ETELE Cinema több termében is Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézer vetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika varázsolja el a látogatókat.

Az ETELE Cinema alapjaiban gondolta újra a közösségi filmnézést. Ennek megvalósításában kiemelt szerepet játszott a pláza generáltervezője, a Paulinyi & Partners vezető tervezője, Vámossy István, valamint az olasz mozitervező specialisták, a DeCa Design munkatársai, Domenico Del Priore és Raffaele Carlani. Az audió- és vetítéstechnikáért pedig az ország legjobb szakembere, Berkes Zoltán, a CinemaNext Hungary Cinema Integratora felelt.

Az ETELE Cinema több akart lenni, mint egy kommersz multiplex, a tervezés során mindent a felhasználói élmény és érzet határozott meg.

– tette hozzá Radványi Gábor, a Futureal-csoport főépítésze

Egyedülálló kaland a gyermekeknek – a mesébe illő KIDS terem

Az innovatív tér – amely egyszerre játszótér és moziterem – a Minusplus tervezőiroda munkatársai, Molnár Tímea és Alexa Zsolt ötletén alapszik. A mesebeli élmény már a bejáratánál kezdődik, ahol varázslatos ködpára függönyre vetített animációk fogadják és invitálják beljebb a családokat. A KIDS-terem kifejezetten a tökéletes családi mozizásra lett komponálva, a legkisebbek igényeit végsőkig szem előtt tartva. Fontos volt, hogy a gyerekek számára ne legyen ijesztő a moziélmény, így az itt megtekinthető filmek az átlagnál halkabbak, és a terem sem sötétül el száz százalékban. A puha, színes és változatos kialakítású ülőhelyek mellett olyan vetített ablakok oldják a teret, amelyek segítenek elmerülni az adott film világában.

„” Alacsonyabb székek, szabadon mozgatható puffok teszik még kényelmesebbé és játékossá a kicsik számára a mesefilmek nyújtotta élményt.

Wow-élmény, show és egy kis varázslat

A PIXEL-terem, valamint a közlekedő terek fényjátékáért a Centrum Production felelt, akik ezzel a projekttel A „Fény Mestere – Master of Light 2021” pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesültek.

A hazai piacon egyedülálló hangulatfények segítenek abban, hogy a mozitermek varázslatos élményt nyújtsanak, meglepjenek és szórakoztassanak.

Rendezvényhelyszínként is egyedülálló

A 2021-es BrandFestival októberben az ETELE Cinema-ban került megrendezésre, a konferencián több mint száz nemzetközi és hazai szakmai előadó váltotta egymást a színpadon. Az esemény a nagy presztízsű, londoni Conference & Events Awards 2022 versenyen döntőbe jutott, többek közt a Fenntartható helyszín és a Legjobb rendezvényhelyszín kategóriákban is.

Az ETELE Cinema aktuális moziműsorát megtekinthetik itt: https://etelecinema.hu/screenings

A nemzetközileg is elismert okospláza

etele-plaza-epres-panni etele-plaza-probafulke-divatmarketing

Az Etele Plaza 55.000 négyzetméteren, tágas terekkel és több mint 150 üzlettel várja a látogatókat 2021 szeptembere óta. Az épületet a Paulinyi & Partners és a Group Dyer csapata innovatív, technológia-orientált, valamint progresszív megközelítéssel tervezte meg, nagy belmagasságú és vonzó közösségi terekkel. A tervezők és kivitelezők szem előtt tartották a létesítmény kialakítása során a legmodernebb környezetbarát újításokat és előírásokat is. Ennek köszönhetően az épület elnyerte a BREEAM „Very Good” környezetvédelmi minősítést, amellyel összhangban külön figyelmet kapott a könnyű megközelíthetőség, a fényszennyezés és a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, valamint az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése. A pláza 1300 parkolójának 130 állomásán elektromos autók töltése is lehetséges, a bejáratoknál interaktív LED-fal, bent pedig számos USB-csatlakozóval ellátott pad található. A Gasztro Placc területén és teraszán elhelyezett bútorok is beépített mobiltöltőkkel felszereltek, a családosok számára kialakított étkezőterület pedig digitális játszószőnyeggel, vagyis egy padlóba integrált, érintőképernyős felülettel várja a kicsiket. A tervezők látássérült vásárlókra is gondoltak: tájékozódásukat az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné vakvezető okosbot segíti. Az Etele Plaza applikáció felületén exkluzív ajánlatok, navigációval ellátott térkép, valamint az Etele Klub hűségprogram is elérhető. 

(Etele Plaza)

A Futureal-csoportról: A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen több mint 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, 5 milliárd euró értékben.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .