Divat

A hosszútávfutó Athleisure

Harisnyák, zokni 2018. nyár

Több szezon óta a zokniknál is egyre inkább az Athleisure trend határozza meg a divatot. Időnként merészebben, időnként visszafogottabban. Ahogy ezt a kínálatban is láthatjuk.

 

Claudia Methner, NC 56: Tavaszi újdonságaink között vannak hálószerű betéttel, sportosan hosszanti csíkokkal és plakátszerű színblokkokkal ellátott zoknik is.

Marita Bokum, Disée: konfekcionált leggingeket kínálunk, oldalsó Galon csíkkal, időnként decensen, máskor sportos neon csíkokkal kombinálva. Ezen kívül alkalmazzuk a kivágásokat, a hálót és van finom azsúros zoknink kontrasztos passzéval.

Eva-Maria Berndsen, Dobotex: A Tommy Hilfiger, a Levi’s és a Puma számára egyáltalán nem idegenek az olyan témák, mint a college, a varsity (az iskolai-egyetemi válogatottak amerikai megnevezése) és a sportból vett motívumok. Sőt ezek minden kollekcióban megjelennek.

Eve Maskow, Too Hot to Hide: Az első athleisure kollekció óta erősek nálunk a sportos elemek, és mindig jó tapasztalatunk volt velük. Ezért mostani termékeink is az athleisure stílust képviselik. Nőies viszkóz zoknikat kínálunk finom teniszzokniként. Sportos csíkok jelennek meg a neccharisnyán, az áttetsző zoknikon, de a finomharisnyáknál is. Oldalt láthatók vagy a passzéval kombinálva.

James Bucklay, Falke: A sportos megjelenés nemcsak a felső ruházatnál fontos. A kötött zokniknál is használjuk a sportos elemeket, a gyűrűs-és a bordás struktúrákat. A zoknin megjelenő „L” és „R” (bal és jobb) jelzés is a sportruházat befolyását mutatja.

Katja Ruth-Lackas, Joop!: Az athleisurebefolyás a nőknél főleg a sneakerlogó megjelenítését jelenti. A férfi zokniknál az athleisure stílust a logó mellett, a sneakerek színvilága, valamint a többszínű piké kötésű gyűrűk jelenítik meg.

Sophie Zapf, Elbeo: Nagy hatással van a sport és az athleisure trend: modern friss modellek, amelyek a csíkokkal, piké- vagy azsúrmintákkal nagyon sportosan hatnak, és  ugyanakkor nőiesek és modernek.

(TextilWirtschaft)