Business

A H&M és Mugler együttműködik egy 2023-as tavaszi kollekción

ÚJ TERVEZŐI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Jörg Nowicki/ Textilwirtschaft, H&M

Felejthetetlen, szenzációs volt a H&M együttműködése Karl Lagerfelddel 2004-ben. Most bejelentették következő tervezői együttműködésüket a Mugler házzal. 

A Mugler H&M kollekció, amelyet Casey Cadwallader, a Mugler kreatív igazgatója irányításával terveztek, a Mugler egyedi és energikus szellemiségét fogja tükrözni

– áll a stockholmi közleményben. A kollekció 2023 tavaszán lesz elérhető online és a kiválasztott üzletekben – áll a közleményben. A pontos dátumot és a további részleteket később jelentik be. A kollekcióról egyelőre még sem fotók, sem rajzok nincsenek. A közleményhez egy közös fotót csatoltak a H&M kreatív tanácsadójáról, Ann-Sofie Johanssonról és Cadwalladerről.

handm-mugler-egyuttmukodes-2023
Párizs és Stockholm: Casey Cadwallader, a Mugler kreatív igazgatója és Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója

Cadwallader 2017 óta a francia Mugler márka kreatív igazgatója. A márkát 1974-ben alapította Párizsban az elzászi születésű Manfred Thierry Mugler. Tervezései a 80-as években élték fénykorukat: a széles válltömésekkel, a hangsúlyozottan keskeny derékkal és a mély dekoltázsokkal, a szegecsek és a flitterek használatával jól eltalálta a korszellemet.

A Clarins kozmetikai céggel való együttműködése szintén rendkívül sikeres volt: az Angel illat a 90-es évek egyik legnépszerűbb parfümje volt. Állítólag 1998-ban még Franciaországban is több példányt adtak el belőle, mint az ikonikus Chanel No. 5 illatból.

2011-ben a márka búcsút intett alapítója keresztnevének, és azóta csak Mugler néven ismert. Manfred Thierry Mugler, aki a márka névadója volt, tavaly januárban, 73 éves korában hunyt el.

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .