Business

A H&M divatáruházlánc negyedéves veszteséggel zárt

 (Stockholm, MTI/Reuters) – Negyedéves adózás előtti veszteséggel zárt a Hennes & Mauritz (H&M) svéd divatáru-kiskereskedelmi lánc részben annak a hatására, hogy a koronavírus-járvány miatt számos országban szigorú korlátozó intézkedések voltak ebben az időszakban, így a cég számos üzlete volt zárva.

A világ második legnagyobb ágazati vállalata – az első a Zara – szerdán azt közölte, hogy az adózás előtti vesztesége 1,39 milliárd korona (159 millió dollár, 1 svéd korona = 35,44 forint) volt a február végével zárult pénzügy első negyedévében az egy évvel korábbi 2,5 milliárd korona nyereség után.

Elemzők némileg nagyobb, 1,41 milliárd korona adózás előtti negyedéves veszteséggel számoltak. A cég bevétele éves összevetésben 27 százalékkal, 40,1 milliárd koronára (4,72 milliárd dollár) csökkent. 

A H&M szerdán azt közölte, hogy bevétele mintegy 55 százalékkal nőtt a március 1-28. közötti időszakban, ami második negyedévének első hónapja volt.

(MTI/ gscs \ egr \ gte)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .