Business

A HelloParks logisztikai megaparkot fejleszt Pátyon

Gazdaság-fejlesztés

(MTI) – Az M1-es autópálya mellett, Pátyon 400 000 négyzetméteres logisztikai megaparkot fejleszt több fázisban a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks ipari ingatlanfejlesztő vállalat – közölte a Futureal hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Pátyon 100 hektáros területen létesítenek 400 000 négyzetméter bruttó bérbeadható területű raktár- és gyártó területet több szakaszban.

Az első ütemben, amelynek előkészítése már megkezdődött, egy 55 000 négyzetméter alapterületű raktárépületet hoznak létre, amely várhatóan 2022 harmadik negyedévére készül el. A beruházás értéke meghaladja az 50 millió eurót.  A vállalat pátyi fejlesztése kiegészíti a fővárosi agglomerációban északon fekvő HelloParks Fót, és keleten, a repülőtér közelében található HelloParks Maglód projektet, így

a Budapest környékére tervezett fejlesztések teljes bérbeadható területe eléri a 900 000 négyzetmétert.

A HelloParks Fóton egy 76 hektáros területen építi az ipari és logisztikai központját, Maglódon pedig egy 46 hektáros telken kezdett hasonló fejlesztésbe. Fóton 330 000 négyzetméter, Maglódon 193 000 négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására van lehetősége. 

Az első ütemben Maglódon 40 millió euró, Fóton mintegy 50 millió euró értékű beruházást végeznek, amely mindkét helyen 2021 végére készül el.

Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a HelloParks újabb mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy immár Budapest nyugati agglomerációjában is megkezdte beruházásait. 
A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint 5 milliárd euró értékben.

(MTI/gpe \ gpp \ gjé)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .