Dolce & Gabbana Casa

Divat

A Dolce & Gabbana Casa színesebbé teszi Milánót

INTERIOR STORE TO WATCH – ÜZLETBELSŐK

Aylin Yavuz/ TextilWirtschaft

A Dolce & Gabbana luxusmárka hivatalosan is belépett a belsőépítészeti szegmensbe. Első lakberendezési kollekciójának bevezetése alkalmából a márka nemrégiben két D&G Casa butikot nyitott Milánó szívében. Mostantól a vásárlók szó szerint otthonukba hozhatják a „Dolce Vita” egy darabját. További nyitásokat terveznek.

Milánóban kicsit színesebbé váltak a dolgok. Az ok: a Dolce & Gabbana otthoni vonalának hivalkodó, harsány dizájnja beköltözött a Via Durini 23 és a Corso Venezia 7 alá. A tervezőpáros szerint egyértelmű az ok, amiért Domenico Dolce és Stefano Gabbana két külön üzletet nyitott a kollekció bevezetésére: a vásárlók egy része valami szemet gyönyörködtetőt keres, például egyedi gyártású kanapékat és dohányzóasztalokat. Mások talán textíliákat vagy kerámiákat szeretnének, hogy feldobják a szobájukat. A nagy és kis tételekre való felosztással a kiadó szerinte jobban ki tudja elégíteni az egyéni érdeklődési köröket és a különböző korcsoportokat.

A Corso Venezia például a termékcsalád dekoratív ágát szolgálja ki, és olyan kiegészítők, asztali kerámiák és textíliák kínálatát nyújtja, amelyeket teljes egészében házon belül gyártanak. Az 1200 m²-en és két emeleten elterülő üzletben az illatgyertyáktól kezdve a párnákon át a kézzel fújt muránói üvegekig minden megtalálható, ami az otthont kis mértékben is feldobja.

A második üzlet kizárólag a D&G bútorcsaládért is felelős, amelyet a Luxury Living Group licenc alapján forgalmaz. Az 1000 m²-en, három szinten elosztva kanapék, fotelek, babzsákok, asztalok és egyéb kiváló minőségű bútorok találhatók, amelyek a kiegészítők vonalának stílusát követik.

Store to watch: Dolce & Gabbana Casa Store a Corso Venezia 7-alatt, Milánóban

1/5- La Dolce Vita otthonra. A milánói Dolce & Gabbana Casa Store az olasz kézművességet ünnepli

kép 1 / 5

A választék megosztása ellenére mindkét üzlet hű marad a design nyelvéhez, tiszta vonalakkal és modern berendezéssel mutatja be termékeinek vidám esztétikáját. A fekete, fehér és szürke semleges árnyalataiban pompázó falak, valamint a lakkozott fa- és üvegvitrinek a kollekció feltűnő témáit – leopárd, zebra, mediterránkék, szicíliai szekér – teszik hatásossá.

A padlót bazaltlávakő díszíti, amely visszatérő elem a márka butikjainak építészeti esztétikájában. Egy speciális, teljesen LED panelekkel borított terem invitálja a látogatókat, hogy részt vegyenek a multimédiás tartalmak élményében.

Míg a bútorcsalád mintegy 600 darabot tartalmaz, addig a lakberendezési kiegészítők és tárgyak száma 1500. A Dolce & Gabbana szerint minden egyes kategóriát olasz hagyományoknak megfelelően kézművesek készítenek, a szicíliai kézzel festett kerámiáktól a comói szövetekig. A márka szerint összesen mintegy 40 olasz kézműves látja el a házon belüli részleget, emellett a Luxury Living Grouppal együttműködve a bútorcsalád termékei is 100%-ban Made in Italy készítésűek.

Míg az első Casa üzletek nemrég nyíltak meg Milánóban, már tervezik a további helyszíneket. Júliusban új üzlet nyílik a miami Design Districtben. A Dolce & Gabbana a Közel-Keleten és más régiókban is fontolgatja üzletek létesítését.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .