Business

A Dior Facebook-trükkje

KITERJESZTETT VALÓSÁG

Tobias Bayer / TextilWirtschaft

A luxusipar költséges digitális kampányokba invesztál. A Dior a Facebookon kísérletezik, lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy virtuálisan próbáljanak fel napszemüvegeket.

A luxusipar felfedezte a kiterjesztett valóságot. Miután a Balmain vagy a Gucci mind kampányaik során, mind üzleteikben kísérletezett már az AR-technológiával, most a Christian Dior is beáll ebbe a sorba. Az LVMH-konszern leányvállalata a Facebookon indította el AR-szolgáltatását.  Dior konkrétan egy AR-kameraszűrővel kísérletezik. Szolgáltatása lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy virtuálisan felpróbálhassák a márka aktuális „Dior Cororquake” őszi kollekciójának napszemüvegeit, majd azokat beilleszthessék saját Facebook-történeteikbe. 
A felhasználók ezenkívül a háttérben impressziókat kaphatnak a februári divatbemutatóról. Maria Grazia Chiuri kreatívigazgató divatbemutatója megidézte a 68-as forradalom emlékét, és a nemek egyenlőségét állította a középpontba.

A Dior a Facebookkal és a The Mill-lel közösen fejlesztette ki kamerás alkalmazását. Az amerikai ügynökség a digitális animáció és a vizuális hatások specialistája, ügyfelei közé tartozik mások mellett a Nike és a Balmain. A francia divatház számára a The Mill készített egy reklámfilmet, amelyben Milla Jovovich színésznő megmutatja, hogyan teremt kapcsolatot ruhái és környezete zajaival és felületeivel.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás