Divat

Cannes: D’Ange szalon bemutató

A nagyjátékfilmek és rövidfilmek versenyével párhuzamosan több esemény zajlik Cannesben. A 70. cannes-i nemzetközi filmfesztiválnak volt egy kevesek által ismert magyar vonatkozása is.  Az egyik kísérőrendezvény a Tiffany’s Red Carpet Week Cannes nevű divabemutató, amelyre idén a Csikós Anikó és lánya, Anikó alkotta tervezőpáros is meghívást kapott. A Budapest Fashion Week-en egy nemzetközileg ismert modell is viselte az egyik kreációjukat. A cannes-i esemény egyik szervezője látott egy, a budapesti bemutatón készült fotót, és meghívta őket.

A szegedi D’Ange szalon alkotóinak Clair de Lune (Holdfény) nevű kollekciója a független, szabad nő lendületes életét jelképezi, magában hordozva az időtlen eleganciát. Nem véletlen a fantázianév, Claude Debussy francia zeneszerző mesterművét és annak finomságát idézték meg a kifutón. A 12 ruhából álló kollekciót könnyed, nyári darabok alkották, a különlegesség, hogy mindezekhez gyapjút használtak. Nemezeléssel, tömörítéssel, keményítéssel, festéssel és még számos technikát használva munkálták meg az anyagot, hogy alkalmas legyen virágszirom-szerű díszítőelemek elkészítéséhez. A többi tervezővel ellentétben, akik nagyestélyikben gondolkodtak, a D’Ange szalon a való életben is viselhető darabokat vitt a kifutóra. Muszlinhoz, tüllhöz, klasszikusan könnyed anyagokhoz párosították az általában téli ruhákhoz használt gyapjút.

A cannes-i nemzetközi filmfesztivál a világ legismertebb és legnagyobb presztízsértékkel bíró filmfesztiválja, melyet minden év májusának második felében tartanak. A fesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért versenyző filmek vetítésének legfőbb helyszíne a Croisette körúton fekvő Fesztivál- és Kongresszusi Palota.