Blog

47. hét máshol olvastam

fekete péntek

De idén sok helyen nincsenek kedvezmények. A csalás kockázata különösen magas a fekete pénteken: A Kaspersky kiberbiztonsági szakértő elemzése szerint a fogyasztók számára a fekete péntek körüli csalások kockázata is nagyon magas. Szeptembertől októberig 208 százalékkal ugrottak meg az elektronikus fizetési rendszer álcája alatt elkövetett adathalász-támadások. A kiberbűnözők kiskereskedők és elektronikus fizetési rendszerek hamisított weboldalait használták fel, hogy hozzáférjenek a vásárlók fizetési adataihoz. A fizetési rendszerek fokozott használatával a csalók célpontjává váltak. Az értékesítési platformok közül az Amazon, az Ebay, az Alibaba és a Mercado Libre márkákat használták leggyakrabban az adathalászkísérletek során. A fogyasztóknak nem szabad rákattintaniuk a bankoktól, e-fizetési alkalmazásoktól vagy bevásárló portáloktól érkező e-mailek csatolmányaira, ellenőrizniük kell a cég helyesírását a megbízhatóság érdekében, és óvatosnak kell lenniük a különösen olcsó ajánlatokkal kapcsolatban – tanácsolják a Kaspersky szakértői. etailment.de.

Növekszik a méretre szabott ruházati termékek online forgalma

Az idei év végére a testreszabott ruházatra specializálódott Hockerty & Sumissura (AFT Group) 20 millió dolláros forgalmat szeretne elérni, ami a 2019-es, Corona előtti évhez képest 70 százalékos növekedést jelent. Különösen az öltönyök és esküvői ruhák értékesítése növekszik. etailment.de

 Értelmes karrier,  függetlenül a munkáltatótól

A múltban fontos volt, hogy hol dolgoztál… a Lufthansánál, a Siemensnél, a Deutsche Banknál. A Z generáció tagjai számára a céges státusz láthatóan veszített jelentőségéből – derül ki a Randstad és a MenteFactum együttműködésében készült tanulmányból. Csak 34 százalékuk azonosul még mindig a munkáltatójával, 72 százalékuk értelmet akar adni a munkájának, 66 százalékuk társadalmi elismerést keres. etailment.de

Black Friday-Stop a használt ruháknál

Blackout a fekete pénteken” – írja a Textilwirtschaft.de: az About You online divatkereskedő a fekete pénteken leveszi a netről használtruha programját. Ennek az az oka, hogy a használtcikkek egész évben nonprofit üzletnek számítanak, ahol nincs lehetőség különleges kedvezményekre, és hogy a fekete péntek középpontjában egyértelműen az új áruk állnak. Az About You olyan intézkedéseken dolgozik, amelyekkel kompenzálja a platformon működő használtcikk-kereskedőket a kieső eladásokért.

Google II: A textilszálak környezeti kockázatainak új platformja

A Google a blogjában mutatta be a textilszálak beszerzésével kapcsolatos „fenntarthatóbb döntések” platformjának első változatát: A „Global Fibre Impact Explorer” a „Google Earth” alapján működik, és a világ különböző régióiban 20 különböző szál esetében mutatja meg a környezeti kockázatokat, beleértve a légszennyezést, a biológiai sokféleséget, az éghajlatot és az üvegházhatású gázokat. A Google szerint a platformot a WWF, a Stella McCartney, az Adidas, az Allbirds és a H&M együttműködésével fejlesztették ki, és a Textile Exchange-nek adják át további fejlesztésre.

 A Lush kilép nyolcból öt közösségi médiaplatformról

A Lush brit kozmetikai márka bejelentette, hogy november 26-án teljesen kivonul a Facebook, Instagram, Whatsapp, Snapchat és Tiktok közösségi médiaplatformokról. Ennek oka, hogy „elsöprő bizonyítékaik vannak arról, beleértve a bejelentőktől származó információkat is, amelyek szerint a közösségi média használata veszélyt jelent ránk. Nem vagyok hajlandó kitenni az ügyfeleimet ennek a kárnak. Szóval kifelé – mondta Mark Constantine, a Lush társalapítója. „És mindaddig így is fogunk tenni, amíg ezek a platformok biztonságos környezetet nem biztosítanak a felhasználóik számára.” A „Lush antiszociális lesz” szlogennel és a Lush mind a 48 országában alkalmazandó „antiszociális médiaelvek” megfogalmazásával a kozmetikai specialista agresszívan pozicionálja magát. Ugyanakkor továbbra is jelen akar lenni a Twitteren, a YouTube-on és a Linkedin-en. etailment.de

Az európai fogyasztók alacsonyabb költése

A „The European Consumer Payment Report 2021” című jelentés eredményei szerint az európai vásárlási szokások megváltoztak a korona előtti időkhöz képest. A 24 országból származó 24 000 válaszadó 60 százaléka mondta azt, hogy ma kevesebbet vásárolna, mint korábban – írja a Handelszeitung. A fiatal felnőttek és a nők fele a fenntarthatóságot jelölte meg a fogyasztás csökkentésének kritériumaként, míg a szülők és az idősebb felnőttek gyakrabban választották a javítást. 58 százalékuk számára azonban a magasabb árak korlátozták a fenntarthatóbb termékekre való még erőteljesebb átállást. Különösen Portugáliában (68 százalék) és Görögországban (62 százalék) volt szempont a vállalat környezettudatos magatartása a kiválasztásnál.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .