Blog

46. hét – Máshol olvastam

Bécs kemény zárlatról és mindenki számára kötelező védőoltásról döntött. Ausztria hétfőn kemény zárlatot vezet be. A nyitvatartási tilalom legfeljebb 20 napig tart, és legkésőbb december 13-án zárlattá válhat a be nem oltottak számára. A szövetségi kormány és a tartományok emellett úgy döntöttek, hogy jövő év február 1-jén minden állampolgár számára általános oltási kötelezettséget vezetnek be a további zárlatok és az ötödik koronahullám megelőzése érdekében. Az Osztrák Kereskedelmi Szövetség 2,7 milliárd eurós forgalomkieséssel számol a helyhez kötött kereskedelemben.

A Gucci a világjárvány közepette jelentette be, hogy szakít a divathetekkel, és a jövőben csak évente kétszer tart bemutatókat. Most a megamárka visszalép ettől. Milánóban ismét látható lesz, a bemutatók számát pedig kettőről négyre növeli. 

A Marks & Spencer beszáll a divatbérleti üzletbe. A Selfridges, a Harrods és a Harvey Nichols luxusáruházak már elkötelezték magukat a fenntarthatóság és a körkörös divat mellett. A Marks & Spencer most száll be a divatcikk-kölcsönzésbe, szerepet kíván vállalni az iparág szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésében.

Az olvasás stresszűző képességét emeli ki a Libri karácsonyi kampánya. A Sussex-i Egyetem 2009-es kutatása szerint az olvasás nagy mértékben képes csökkenteni a stresszt, még akkor is, ha csak pár percre mélyedünk bele egy-egy könyvbe. A Libri karácsonyi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy az olvasás nemcsak a szabadidő eltöltésének egy lehetséges módja, hanem egy olyan tevékenység, ami kiszakít a mozgalmas hétköznapokból, nyugalmi helyzetet teremt, így egyfajta terápiaként is szolgál.

Wolfgang Joop bocsánatot kér, a Holy Group elhatárolódik a designer Spiegel-interjúban elhangzott kijelentései miatt. A Wolfgang Jooppal készült Spiegel-interjú nagy hullámokat vert, különösen a közösségi médiában, de számos újságban is. Az ok: Joop megpróbálta leírni az egykori divatvilág állítólagos szokásait, a régi szép időket, és finoman szólva nem bánt túl nagy tisztelettel a modellekkel. Olyan érzékeny kijelentéseket tett, amelyekért most bocsánatot kellett kérnie, és magyarázkodó nyilatkozatokat tennie.

Erre varrjon gombot! Apró tárgy, mégis milyen jelentőségteljes! Egyben tartja a ruhát, kizárja a hideget, bent tartja a meleget, öltöztet és dekorál. A gombok egyszerűen érdekesebbek és szeszélyesebbek a cipzáraknál vagy a tépőzáraknál. Sokszínűségükről a gombok napja (Button day, november 16.) alkalmából az Iparművészeti Múzeum műtárgyainak segítségével győződhetünk meg! https://www.imm.hu/hu/news/view/411,Erre+varrjon+gombot%21

 Új logisztikai park épül Biatorbágyon 8,5 milliárd forintból. (MTI) – Több ütemben, összesen 8,5 milliárd forintból logisztikai park épül Biatorbágyon. Az 55 ezer négyzetméternyi területen megvalósuló beruházással bérelhető, korszerű raktár- és irodaépületeket hoz létre a beruházó. Bérlőként elsősorban kis- és közepes vállalkozásokra számítanak.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .