Divat

2022. Tavaszi szezonkezdet

Női ruházat: a legkelendőbb modellek

Elke Dieterich/ TextilWirtschaft

Az eladás motorja a szín

topseller-2022-tavasz-noi-divat-divatmarketing
Színesek a kiskereskedelmi üzletek. Ez ösztönzi vásárlásra a nőket. Seductive

A mainstream kereskedelem rengeteg energiát fektetett a 2022-es tavaszi szezon indításába, alaposan felforgatták a választékot, felülvizsgálták a stratégiákat, megkérdőjelezték a struktúrát és a kollekciókat. Beszállítóktól váltak meg, újakat vettek fel, online áruházakat hoztak létre. Más kiskereskedők átépítették az üzleteiket, kiegészítették a kínálatot az ajándéktárgyaktól a virágokig, vagy felújították a kávézót, mint például Heinze Frankenbergben: „Gondoskodnunk kell arról, hogy az üzlet újra formába lendüljön, egyre inkább a korszerűsítésen gondolkodunk: Marc O’Polo, Joop!, Mos Mos Mosh, Luisa Cerano – az üzletünk saját márkák nélkül is javult – mondja Hans-Heinrich Heinze. A neuss-i Heimann is alaposan átnézte a választékát, mondja Zeynep Sezgin:

Zeynep Sezgin megerősíti, hogy nem a neuss-i Heimann az egyetlen vállalat, amely intenzíven átvizsgálta kínálatát: „Kiürítettük a raktárakat, és több NOS árut terveztünk. Most kevésbé a szortiment szélességére ügyelünk, inkább a mélységre figyelünk, és egy-egy jó cikkből többet vásárolunk.” A több sok területen mindenekelőtt színt jelent – a citromsárgától az elektromos kékig. Még ha a jelenlegi globális politikai és gazdasági helyzet vissza is fogja a fogyasztói hangulatot, az ilyen erős színek vonzzák a vásárlókat. Ebben egyetértenek a kiskereskedők.

„Az alkalmi kínálatban az olyan árukat szeretjük, amelyek jó hangulatba hoznak minket. Ide tartoznak a feltűnő nyomatok, pl. az allover, és az olyan erős színek, mint a rózsaszín és a zöld” – mondja Miriam Anlauf a P&C Düsseldorftól. A könnyű kötött ruhák, ruhák, blúzok és színes nadrágok szintén a legkelendőbbek közé tartoznak a brémai Ristedtben. „A rózsaszín Cambio-ból kifogytunk” – mondja Jens Ristedt. A pasztell- és a cukorkaszínek vezetik a kötött pólók, a lyukacsos pulóverek és a finom kardigánok rangsorát. A nők újra érdeklődnek a konfekció iránt is. Mindenekelőtt a lehetőleg harsány színekben pompázó blézer iránt,.

A 2022-es tavaszi szezonkezdet: az 5 legkelendőbb modell

1/1 -Lanius -

kép 1 / 5

A szezon elejen sok helyen kerül a bevasarloszatyorba a melleny

Mely témákban van potenciál?

További lehetőségek rejlenek a mellényben is, a tavaly ősz feljövő csillagában, most könnyű, rövidebb és új steppeléssel ellátott változatban, vagy övvel ellátott trench optikájú fazonban. Számos termékcsaládban a nadrágok a legkelendőbb termékcsoportok közé tartoznak, élen a denimmel. Ez a helyzet a ravensburgi Bredl-nél is: „Különösen az olyan új fazonok esetében, minta Flared („A trapéznadrágok modern elnevezése) és Culotte. Ma már minden kollekciónak része a bőszárú culotte nadrág. Nehéz stílusba illeszteni, mivel a lefelé bővülő, lábszárközépig érő nadrág mintha csak magas nőknek készült volna. Ezért alapvetően fontos eladáskor a stílustanácsadás. A divatot bátran követők bluzonnal és kiscsizmával, mindenki más sportcipővel és egyenes szabású (boxy) toppal viseli. https://divatmarketing.com/divatlexikon/ ). Minél divatosabb, annál jobb. Betty Barclay csillámos szalagokkal díszített nadrágja már most elég jól megy. Még mindig látok potenciált a díszített nadrágokban” – mondja Beate Gieseke.

Sok kiskereskedő csak nyárra rendelt ruhákat. Ám néhány modell máris elfogyott a korai szállítási határidőkből. „Az elkövetkező hetek ruházati potenciálja magas. A legfontosabbak a nőies mintás ruhák, rövidek és hosszúak egyaránt. A sziluettek még mindig szélesek, de már nem olyan érzékiek, mint az előző szezonokban” – mondja Karin Dengler az Esslingeni Modepölltől. 
Az alkalmi viseletekkel való üzlet, amely 2021 tavaszán szinte nem is létezett, ígéretesen fejlődik. A következő hetekben valószínűleg jönnek majd az elsőáldozások, konfirmációk, esküvők és születésnapi partik. A kiskereskedők az eladások fellendülését várják az alkalmi ruhák eladásától, hiszen ezek elmúlt szezonokban szinte egyáltalán nem fogytak. „A nők számára fontos, hogy a ruhákat alkalmakra és a hétköznapi életben is hordhassák” – teszi hozzá Sylvia Haynert a döbelni Phönix Moden cégtől. A kiskereskedők is nagy lehetőséget látnak ebben. Ismét színesebbek a blúzok, tunikák és alkalmi nadrágok. A bermudának, mint lehetséges szoknyapótlónak kis visszatérése várható. 
A gyakoriság még mindig hagy kívánnivalót maga után, de a több napsütés és a közeledő húsvétra való tekintettel a kiskereskedők magasabb bevételekre számítanak. Senki sem tudja megmondani, mi fog történni ezután.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .