Divat

2021. őszi szezonkezdet: a legkelendőbb modellek

„NŐI DIVAT: Ismét lehet szexi”

Silke Emig és Elke Dieterich/ TextilWirtschaft

Hivatalosan is megkezdődött az ősz. De az új árukkal való foglalkozás már néhány héttel korábban elindult. A kereskedők többsége elégedett. A német vásárlók hangulata jobb, mint egy évvel ezelőtt. Erős a vágy a különleges, a „felöltözöttebb” megjelenés iránt. A hangulat és a legkelendőbb modellek áttekintése.

„Mind a boltokban, mind online jól indult a szezon. Az emberek őrült módjára vásárolják az új őszi árukat” – nyilatkozta Jana Ueberson a korbachi Manhenke cégtől. „Nagyszerűen indult az ősz” – erősíti meg Martina Schormann a detmoldi Dresscode-tól. Visszatért a sétálgatás és a vásárlás iránti vágy. A hűvös időjárás miatt például már az augusztus is sok ház számára jó hónap volt. Szeptember első fele aztán egy kicsit gyengébb. Az első hűvös napokkal azonban az eladások ismét megélénkültek. Sok helyen még nem érték el a járvány előtti szintet. De a legtöbb esetben magasabb bevételeket hoztak. Claudia Sandmayer a trieri Sohótól kifejtette: „A vásárlók egyre értékesebb árukat vásárolnak. Több figyelmet fordítanak a minőségre. És újra kimozdulnak, egy kicsit stílusosabban öltözködnek. A nők újra valami nőieset keresnek. Lehet szexi, de mindig alkalmi.

Kicsit elegánsabb, „felöltözött”, ápolt, a lényeg, hogy már nem csak a kényelmest keresik a nők. A tréningnadrágok napjai legalábbis meg vannak számlálva, vagy magas sarkú cipővel és elegáns blúzzal kell sikkesre alakítani.  „A nagyon alkalmi összeállítások iránti kereslet egyre csökken” – ezzel nem csak Gerlinde Knaf, a 23-as és a 31-es számú heilbronni vállalkozás vezetője ért egyet.

Mit jelent ez konkrétan a megjelenés szempontjából?

Mint mindig, a kötöttáru most is központi szerepet játszik. Kezdve a kasmírral, amely a szürke és a természetes árnyalatok széles palettája mellett más színekben is megjelenik. Az erős zöld, narancssárga, piros és rózsaszín hozzák a friss impulzusokat. Az olyan új formák, mint az A vonal, a túlméretezett változatok, a magas oldalsó hasítékok a pulóvereken és kardigánokon csak néhány példa arra, ami még hiányozhat a nők ruhatárából.

A 2021. őszi szezon slágerei: KötöttEK

 

1/1- Frnch

kép 1 / 14

Az új favorit. Allover minták. Alkalmi, hangulatos, nyugodt, mégis elegáns. A kötöttek sokoldalú megjelenést nyújtanak a nadrág és kabát vagy pulóver együttesétől a kötött ruháig, ami szintén a nők új kedvencei közé tartozik. Egyértelműen felülmúlják a joggingalsókat. A kényelem és az elegancia új, erős szövetsége jön létre. A laza kötöttruha sokarcú, régóta hiányzott a kínálatból. 

A szezon slágerei 2021 őszén: A kötött ruha

1/1 Luisa-Cerano

kép 1 / 5

A bulizási vágy visszatért. A vásárlók ma már olyan megjelenést keresnek, amely különleges alkalmakra és családi ünnepekre egyaránt alkalmas. Wolfgang Beppler például, a langgönsi és wetzlari Beppler cégtől sok kollégája nevében beszél, amikor azt mondja: „A női és a férfiruházatban egyaránt sok pótbeszerzésre volt szükség, különösen az ünnepi öltözetek vonatkozásában. Jelenleg itt egyik esküvő a másik után következik.” Egyes helyeken a választék összetétele nem is felel meg ennek az igénynek, mert a rendeléskor nem gondoltak erre. Ahol vannak olyan ruhák, amelyek nemcsak a hétköznapokra, hanem különleges alkalmakra is felvehetők, pl. bérmálásra vagy cocktailpartira, azok a bestsellerek közé tartoznak: legyen az midi vagy maxi hosszúságú, markáns virágos vagy grafikus mintás, csillogó vagy fémes hatású.

A szezon slágerei 2021 őszén: Ruha ambícióval

1/10 Seidensticker

kép 1 / 10

Alkalmi, ha hosszú steppelt mellényt választunk – egy igazi feltörekvő darab idén ősszel, miután már tavaly télen is szenzációt hozott a divatkínálatba. A steppelt mellény, amely akkor a legdivatosabb, ha legalább vádlihosszúságú, és így inkább ujjatlan kabáthoz hasonlít, valójában minden megjelenéshez illik. Ideális partner a kötött ruhákhoz is.

A szezon slágerei 2021: A steppelt mellény

1/5 Cartoon

kép 1 / 5

Egy másik új kedvenc felsőruha az overshirt. Bármilyen alkalomra kíváló. Bentre és kintre is. Minden hosszúságban kapható. Néha kabátként, néha blézerpótlóként. Néha beltéri, néha kültéri használatra viselik. Néha nagy kockákkal vagy uni változatban.

A szezon slágerei 2021 őszén: Az overshirt

1/6 Cartoon

kép 1 / 6

A farmer, amely a világjárvánnyal igazán felkapott lett, szintén a lazaságot jelképezi. Most végre más típusú nadrágok, pl. a bőszárúak is egyre népszerűbbé válnak, és fokozatosan bekerülnek a mainstreambe. De a denim valójában minden formában jól eladható.

Legnépszerűbb termékek 2021 őszén: A denim

1/9 Citizens-of-Humanity

kép 1 / 9

A szezon tehát határozottan mozgásban van. Sok kiskereskedő pozitívan tekint az elkövetkező hónapokra: Ingrid Hass a saarlouis-i Pieper cégtől nem az egyetlen, aki azt mondja: „A korona félelemfaktor mostanra megszűnt. Jelenleg ez már nem kérdés. Hiszünk a jó őszben.”

(TextilWirtschaft)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .