Blog

2021.29. hét – Arról olvastam

Ezen a héten arról olvastam a TextilWirtschaftban, hogy a drámaian megnövekedett szállítási költségek, a vállalkozások olvadó saját tőkéje és az üzletek bizonytalan nyitvatartása, a sok üzlet bezárása miatt érzett aggodalom rányomja a bélyeget az üzleti hangulatra. Németországban ehhez most az árvizek következményei is hozzáadódtak.

Sok kiskereskedőnél változtak az előrendelési szokások, többen későbbi időpontban szeretnének rendelni, és egyre nagyobb azoknak az aránya, akik csökkentik – csökkentették az előrendelései limitet. Elég áru van a piacon, s szeretnének újdonságokat mutatni a vásárlóinak.

Bezárnak a bangladesi textilgyárak. Július 23-tól augusztus 5-ig teljes zárlatot rendeltek el az országban. Kína után Banglades a világ legnagyobb textil- és ruházati exportőre, az időzítés különösen bizonytalan a gyártók számára, mivel június, július és augusztus a ruházati cikkek exportjának fő hónapjai. A textilgyártók országos szövetsége, a BGMEA rossz dolgoktól tart. A nyugati vásárlók lemondhatják megrendeléseiket, és a szállítási késedelmek elkerülése érdekében más termelő országokra válthatnak.

A Brunello Cucinelli luxusmárka maga mögött hagyta a Covid 19 válságát. Az umbriai Solomeo városából származó márka 2021 első féléve után ismét jóval a 2019-es szint felett teljesít, és ez optimizmusra ad okot a kezdődő negyedéves szezonra. Brunello Cucinelli a fellendülés jeleit látja Európában. A legtöbb luxusmárkától eltérően eladásainak nagy részét Európában bonyolítja le. Az első félév után a márka ismét jóval a válság előtti szint felett teljesít. Köszönet Észak-Európának, Oroszországnak és általában a közepes méretű városoknak.

   Csaba Anna-Mária 
    kiadó – főszerkesztő

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .