Divat

2018. TAVASZI SZEZONKEZDET – FÉRFIDIVAT

A SWEATSHIRT. 2018. TAVASZI FÉRFIDIVAT

Marc’O Polo

 

Tim Dörpmund/ TextilWirtschaft

2018.tavaszi férfidivat. A hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, a vastag pulóverek és tolldzsekik bekerülnek a szekrénybe. Helyettük a vevők új áru után néznek. Keresett téma: a sweatshirt
A lezser, casual hullámnak nem akar vége szakadni. Ez a kereskedelmi forgalomban is jól nyomon követhető. Az fogy, ami sportos. A sneakerek és a sztreccsfarmerek nélkülözhetetlen kiegészítője a sweatshirt. Főleg a nyomott minták és a logóapplikációk miatt válnak sokak kedvencévé. Elsősorban az ismert márkák használják ezeket a formai elemeket, hogy ha lehet, minél feltűnőbben tegyék saját logójukat a megjelenés részévé. Az Adidas, Levi’s, Tommy Hilfiger, Tommy Jeans, Superdry és Lacoste trendérzékenyebb célcsoportjainál ez fontos tényező.    

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

A Zara-tól a Primarkig a gyors divat képviselői is fantáziadús feliratokkal hódolnak a logótrendnek. Egyfajta retró játékosság is megfigyelhető, leggyakrabban piros, fehér és kék színekben. Gyakori a colourblocking. A városias stílusban főleg a klasszikus maritim szín jelenik meg, finom pasztellszínek szolgálnak ezek felfrissítésére. Kollégiumi attitűd, de a tisztán iskolás, azaz preppy stílus helyett inkább deszkás stílussal párosítva. Nyomatok elől, hátul, az ujjakon, sőt a kar teljes hosszán végigfutó feliratok jellemzőek a szezon divatos modelljeire.  

Létezik egy kisebb, un. mikrótrend is: rövidebb, hímzett szavak pl. a kapucnis felsőkön. Szavak, szlogenek vagy a márkanév. Klasszikusan baloldalon vagy középen elhelyezve. Fontos, hogy távolról ne lehessen elolvasni, csak a második pillantásra váljék kibetűzhetővé. Így hosszabb ideig izgalmas a modellen megjelenő felirat. Ezt a megoldást főleg a progresszív márkák, például a Champion és a WoodWood választják.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Szóljon hozzá

Oldal tetejére