Business

20 éves a Skechers Energy

A Skechers különleges kollekcióval emlékezik meg az Energy modell születésének 20. évfordulójáról. 1999-ben mutatták be a mára már ikonikussá vált Skechers Energy modellt. A cipő különleges, teljesen egyedi formájával nagyon hamar lelkes rajongótáborra tett szert. A mai napig – beleszámítva a férfi és női modelleket, több mint 100 millió pár kelt el belőle. Az Energy sikerének köszönhetően indult el az azóta is töretlenül népszerű, napjainkban pedig újult erővel hódító chunky sneaker trend. A Skechers exkluzív kollekcióval ünnepli az évfordulót.

A 90-es évek inspirálta kollekció három különböző, limitált színösszeállításban lesz elérhető, ez egyben visszautalás a kultikus Energy korszakban megvalósult „It’s the S” reklámkampányra. A népszerű forma első visszatérte pedig csak a kezdet, a Skechers ugyanis az év folyamán további színösszeállításokkal örvendezteti meg rajongóit.

„Amikor visszatekintünk a Skechers megalapítása óta eltelt 27 év során kiadott több ezer modellre, az Energy az, amely leginkább kiemelkedik, mint a márkánkat meghatározó darab” ‒ mondta Michael Greenberg, a vállalat elnöke. ‒ Ez volt az első nagy, globális sikerünk, amely ránk irányította a világ figyelmét. Nagyon örülünk, hogy a divatrajongók és influencerek körében ismét tombol a chunky sneaker trend. Ennek köszönhető a Skechers D’Lites kollekcióink sikere is!

Miután a Skechers 20 évvel ezelőtt a chunky sneaker trend úttörője lett Skechers Energy és Stamina modelljei bemutatásával, a vállalat továbbfejlesztette a stílust, és 2007-ben jelentette meg első D’lites kollekcióját: az eredeti forma légiesebb változatát. Bár a kollekció mindig is stabil és hűséges vásárlói bázisnak örvendett világszerte, az utóbbi két évben Ázsiában egyenesen az egekbe szökött a népszerűsége: trendformáló, ikonikus fazonként tartják számon. Szöulban, Shanghaiban és Hong Kong-ban rendszerint kígyózó sorok várják az új modellek megérkezését.

A vállalat 2017-ben, 10 évvel az első sorozat bemutatkozása után újabb, még légiesebb D’Lites kollekcióval rukkolt elő, nem sokkal ezelőtt pedig bemutatta a D’Lites 3.0-át, amely elődeinek egy modernebb, jóval „chunky-bb” változata.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás