Business

11 magyar márka a London Design Fair-en

A London Design Fair designvásár szeptember 19-22. között várja a 40 országból érkező 550 kiállítóra kíváncsi, design iránt érdeklődő építész, belsőépítész, formatervező és hozzáértő látogatót.  A rendezvényen a Magyar Divat & Design Ügynökség tizenegy magyar tervező részvételét koordinálja azzal a céllal, hogy a magyar designmárkák nemzetközi szinten is elismertté és sikeressé váljanak, illetve minél többen megismerjék a bennük rejlő potenciált.

A márkák kiválasztásánál fontos szempont volt a környezettudatosság és a felelősségteljes tervezői gondolkodás. Az installáció koncepciójának alapját a praktikum és a környezettudatosság ihlette. A puritán, egyszerű tér lehetővé tette a merészebb kialakításokat a kiállítói tér tervezésekor. Az installáció megalkotásakor fontos szempont volt a minél kisebb ökológiai lábnyom, minél kevesebb anyag és energia felhasználása, figyelve az installáció újrahasználhatóságának lehetőségére is.

„A helyszíni kommunikációt illetően egy figyelemfelkeltő, kreatív megoldással erősíti az MDDÜ a B2B marketing és potenciális üzletkötések lehetőségét: AR (Augmented Reality) technológia, egy letölthető alkalmazás segítségével az érdeklődők be tudják olvasni a tárgyakat vagy a feliratokat, melynek következtében további tartalmakhoz férnek hozzá, mint például az adott márka weboldala és egy rövid interjú a tervezővel” – mutatta be a koncepciót Bata-Jakab Zsófia, az ügynökség vezetője.

Az MDDÜ megalakulása óta arra törekszik, hogy minél több, koordinált nemzetközi megjelenési lehetőséget biztosítson a tehetséges formatervezőknek. A megjelenésekkel az ügynökség célja, hogy a tehetséges hazai tervezők együttesen olyan nemzetközi publicitást kapjanak, ami egy kollektív megjelenés esetén sokkal erősebb benyomást kelt, mintha a márkák egyedül jelennének meg ezeken az eseményeken. A magyar designmárkák nemzetközi promotálását egy egységes, Budapest-fókuszú, erős ernyőmárka a Budapest Select alatt valósítja meg az MDDÜ, ami a magyarországi formatervezési tárgyak különlegességét és sajátosságát hangsúlyozva, a tervezők kreativitása által az országimázst is erősíti.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás