Blog

Viszlát 2017, helló 2018!

Kedves Hirdetőnk és Olvasónk!

A Te támogatásod nélkül nem létezne a DivatMarketing! Köszönöm, hogy velünk tartasz!
Használd ki a tapasztalataimat, keress, kérdezz, ha tudok, segítek! Maradj hű hozzánk idén is, fizess elő, hirdess, olvass és ajánlj minket partnereidnek!

1995 – 2016.

Mérföldkövek http://divatmarketing.com/746/

2017. – Visszapillantás

Végre elkészült a reszponzív – formailag és tartalmilag is megújult – weboldal. Az offline és az online felületek között kevés az átfedés, ha valaki szakmai hírekre kíváncsi, érdemes gyakrabban a weboldalra látogatnia. A rendszeresen feltöltött cikkek, írások a témájuk szerint három csoportba sorolva kerülnek az oldalra: DIVAT és BUSINESS rovat, a saját írásaim a BLOG fül alatt jelennek meg. 

Úgy gondoltam, mivel egyedül dolgozom, azoknak, akik üzleti kapcsolatba kerülnek velem, joguk van kicsit többet tudni rólam, mit – miért csinálok, számukra a RÓLUNK (http://divatmarketing.com/rolunk/) fül alá töltöttem fel néhány sort. 

Persze ide sem minden került fel. A kisdoktori dolgozatomat a Budapesti Harisnyagyárban írtam „A vékonyszálú harisnya és harisnyanadrág piacának analízise” címmel. Ez az életkoromról, az akkori „technikai” lehetőségekről sokat eláruló ábra – nem véletlenül – lemaradt:

A hosszú évek óta velem dolgozó „csapatot” is a RÓLUNK rovatban ismerhetik meg az érdeklődők.

A hírleveleink arculatán és tartalmán is változtattunk tavaly. Egy levélben általában több cikkről küldök értesítést, a statisztikák szerint Olvasóink élnek a válogatás lehetőségével.

2017-ben hat kiadvány jelent meg, összesen 336 oldalon, ennek 22%-a (73,34 oldal) volt hirdetés. Az online „értékesítés” hulláma minket is utolért, egyre többen már csak bannerhirdetést rendelnek. Feltehetően ezek eredményessége nem annyira kedvező, fennáll a veszélye, hogy néhány alkalom után elveszítem őket. Ezért, a nagyobb hatékonyság érdekében a bannereket a hírlevélben is elhelyezzük. 
Megjelennek azonnal, sok visszajelzést kiváltó hirdetések, és van, amikor hosszú idő, többszöri megjelenés győzi meg az olvasót, hogy lépjen, keresse a hirdetőt, illetve annak termékét.

Tavaly a konferencia elmaradt. Nem találtam olyan témát, ami magával ragadott volna, anélkül pedig képtelen vagyok nekikezdeni a szervezések.

TOP TEN 2017

2017-ben weboldalon a legtöbb aktivitást kiváltó bejegyzések az alábbiak voltak – visszafelé haladunk, azaz a leggyakrabban megnézett link a rangsor végén található:

10/AKÁRCSAK A NAGYOK – GYERMEKDIVAT 2017. NYÁR (http://divatmarketing.com/akarcsak-a-nagyok-gyermekdivat-2017-nyar/#more-1005

9/ DIVATTRENDEK: 2016. ŐSZ-TÉL: NŐI RUHÁZAT (http://divatmarketing.com/divattrendek-2016-osz-tel-noi-ruhazat/ )

8/ DIVATTRENDEK: 2016. ŐSZ-TÉL: FÉRFI DIVAT (http://divatmarketing.com/divattrendek-2016-osz-tel-ferfi-divat/ )

7/ SZÍNFOGÓCSKA ÉS TEXTÚRA-PUZZLE (http://divatmarketing.com/mbwkce-2017/#more-2310)

6/ FÉLHOSSZÚRA CSINÁLD! (http://divatmarketing.com/legyen-felhosszu/)

5/ NŐI CIPŐ DIVATSZÓTÁR – 2018. NYÁR (http://divatmarketing.com/uj-cipotrendkifejezesek-2018-nyar/)

4/ DIVATTRENDEK: 2017. ŐSZ: FÉRFI-FELSŐRUHÁZAT (http://divatmarketing.com/divattrendek-2017-osz-ferfi-felsoruhazat/)

3/ DIVATTRENDEK: CIPŐ- ÉS TÁSKATRENDEK 2017. ŐSZ-TÉL (http://divatmarketing.com/divattrendek-2017-osz-tel-noi-es-ferficipok-taskak/)

2/ DIVATLEXIKON (http://divatmarketing.com/divatlexikon/)

1/ DIVATTRENDEK 2017. ŐSZ: NŐI FELSŐRUHÁZAT (http://divatmarketing.com/divattrendek-2017-osz-noi-felsoruhazat/)

2018.- Tervek, trendek, túrák

Év végén, ősszel szoktam a következő évi médiaajánlatot összeállítani. Tavaly is így történt, de közben komolyan és sokáig fontolgattam, folytassam vagy abbahagyjam a lapkészítést. Hosszas hezitálás után úgy döntöttem, folytatom. A megváltozott igényekhez igazodva azonban a nyomtatott és az online megjelenések ötvözése látszik célszerűnek. Jövőre garantáltan négy nyomtatott újság kiadására vállalkozom, és megfelelve az elvárásoknak, jelentősen erősítem az online tartalmakat.

 A Kereskedő, majd az Új Kereskedő – Next fénykorukban havonta jelentek meg imponáló, cirka 200-200 oldalas tartalommal. Aztán ahogy változtak az idők, megfogyatkoztak a hirdetőik. Egy halvány kísérlet volt a Nagyker magazin megjelenése, de igazán nem tudott erőt mutatni. Nyomtatott szakmai lapként ma már egyedül az általam kiadott lap, a DivatMarketing maradt a divatpiacon.

Helybenjárás helyett valódi előrelépés

Egy régi vágyam máris teljesült. A külföldi vásárlátogatásaim alkalmával mindig cipeltem magammal minimum 25 db DivatMarketinget, amelyeket részben én osztottam szét, részben, ha volt a TextilWirtschaftnak standja, ott elhelyezhettem. Minden számból postáztam is néhány darabot Frankfurtba e célból, de sosem volt rálátásom, pontosan hová, melyik kiállításra kerülnek az újságok. Ahol én is jártam, ott alkalmam volt nyomon követni, milyen gyorsan elfogytak.   
Decembertől azonban megváltozott ez az együttműködés. 2018. első félévben 14 vásáron (Düsseldorf, Berlin, Frankfurt, Offenbach, München, Milánó, Firenze, Párizs – alapanyag, lakástextil, cipő, felső- és alsóruházat, táska) állítanak ki, és most első alkalommal nyílt lehetőségem ezek mindegyikére 25-25 db újságot postázni. Remélem, ez is segíteni fog lehetséges külföldi partnerekben nagyobb bizalmat ébreszteni a lap iránt, és meg vagyok győződve arról, hogy a lapban szereplő hazai cégek számára is előnyös lesz a külföldi kapcsolatépítés, figyelemfelkeltés szempontjából.  

A TextilWirtschaft együttműködésből adódóan folyamatosan hatalmas mennyiségű szakmai anyag – cikkek állnak a rendelkezésemre, és az itthoni újságírói kollegáim is örülnének, ha több cikket írhatnának az itthoni témákról.

Azaz a lap megjelenhetne gyakrabban, nagyobb terjedelemben is. Ennek azonban még hiányoznak az anyagi feltételei. Több hirdetőre (és olvasóra) lenne szükség. Minden szegmensből, azaz a női és férfidivat, a jeans, a fehérnemű és az alapanyagok területéről egyaránt, hogy az egyes területek hirdetései nagyobb figyelmet ébresszenek az olvasókban. 

Mind az előfizetői, mind a hirdetési áraink évek óta változatlanok. Idén garantáltan 4 nyomtatott lap kiadására vállalkozom. Annak érdekében, hogy tudj kalkulálni velünk, kérlek, nézd meg az idei médiaajánlatunkat. Szemezgess a témák és a megjelenési időpontok között, keress Neked megfelelő időpontokat, témákat, bízz bennünk, és jelentkezz! Számíthatok Rád?

Izgalmas, újdonságokban bővelkedő évre számítok. Szeretnék Neked olyan tartalmakat publikálni, amelyek lendületet adnak a munkádhoz. Hívj fel vagy gyere el hozzám, oszd meg velem terveidet, elképzeléseidet, és igyekszem segíteni azok megvalósításában. 

Ismét több szakmai útra készülök, januárban a Heimtextilre és a hónap közepén Berlinbe utazok. Márciusban új helyszínen (Budaörs, FUSION ÉLMÉNY- ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONT), új időpontban (2018. március elején), új szervezésben rendezik meg a Cipő Szakkiállítást.

Köszönet

Köszönöm a Csapatomnak, hogy korrektül, határidőre elvégzik a feladatokat és a Családomnak, hogy támogatnak, türelemmel, beletörődéssel viselik mániámat, a DivatMarketing életbentartását!

dr. Csaba Anna-Mária

Szóljon hozzá

Oldal tetejére