Divat

Loafer imádat

 

A mostani loafer-imádatot biztosan a Gucci gerjesztette a múlt évben, amikor kreatív igazgatójuk, Alessandro Michele szőrmebélésű papucsként újította meg a klasszikus Horsebit-loafert és ezzel elvarázsolta a divat-közvéleményt. Nem volt még egy olyan cipő, amelyet akkoriban akár csak közel ilyen erővel propagáltak volna a divatblogokon.

Eközben számos variációja létezik a klasszikusoknak is, pl Penny-loaferként, szőrmével vagy anélkül. Lakk vagy fémhatású bevonattal. Pomponnal. Slip-on vagy papucs. Mules alacsony sarokkal. A piros szín a sztár. Cropped (levágott szárú) farmerhez, csillogó zoknikkal vagy neccharisnyához.

A megrögzött piperkőcök még egy lépéssel tovább lépnek: babouche-t, a marokkóiak hagyományos papucsát viselik. Létezik design változata Celinetől, Victoria Beckhamtől vagy a The Row-tól. A hagyományost vagy olcsót minden marokkói üzletben lehet kapni. Vajon a sneaker alternatíváját keresik? A kereskedelem mindenesetre kedveli a loafert és alternatíváit. Jól tudják, hogy a sneakerek sikerének még messze nincs vége. A loaferekkel a vásárlók inkább a változatosságot igénylik, mint egy alternatívát.

(Jelena Juric,TextilWirtschaft Digital)

A Divatlexikon (http://divatmarketing.com/divatlexikon/) szerint:

Loafer: Slipper néven is ismert sarokkal ellátott, bebújós félcipő . Általában bőrből. Formájától és kidolgozásától függően lehet szabadidős vagy üzleti viselet. Eredetileg a szabadidő és diákruházat része az USA-ban.

Slipon (angolul slip on = belebújik, magára kap): Záródás nélküli cipők, amelyekbe könnyen belebújhatunk. Jelenleg a skater slipon modellek (pl. Vans) élednek újjá, de láthatunk már sikkes magassarkú slipon fazonokat is. A cipők kabriója.

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá